Stire

Vaccinați și nevaccinați; Sunt persoanele vaccinate la fel de contagioase precum cele nevaccinate? Un medic american face lumină

28.09.2021 ⋅ 0 comentarii

Speranța enormă pusă pe seama vaccinurilor, apariția variantei Delta mai contagioasă și titlurile înșelătoare răspândite în presă au creat un mit: „persoanele vaccinate răspândesc virusul la fel de ușor precum cele nevaccinate”. Ipoteza este una greșită, susține Craig Spencer, specialist în medicina de urgență și director al departamentului de sănătate globală în medicina de urgență la New York Presbyterian/Columbia University Medical Center, într-un editorial publicat în The Atlantic, scrie libertatea.ro.
 

„Această neînțelegere, născută în urma afirmațiilor confuze ale autoritățile de sănătate publică și din titlurile de presă înșelătoare, este o rușine. Propagă frică inutilă în rândul persoanelor vaccinate, în timp ce subminează încrederea publică în importanța și eficiența vaccinării”, subliniază expertul.

„Pentru a transmite coronavirusul, trebuie să-l fi contractat. Iar persoanele vaccinate sunt cu mult mai puțin predispuse să-l contracteze. (…) În ciuda îngrijorărilor privind scăderea imunității, vaccinurile oferă cea mai bună protecție în fața virusului. Iar dacă cineva nu este infectat, nu poate răspândi virusul”, a mai spus Craig Spencer.

Intrați AICI pentru detalii.

fashiondays.ro