Stire

Ce se întâmplă cu şcolile după ce incidenţa COVID-19 depăşeşte şase la mie

29.09.2021 ⋅ 0 comentarii

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus marți seara la Digi24 că România nu este pregătită pentru școala online, deși în multe mari orașe din țară incidenţa cazurilor de COVID-19 se apropie de şase la mie. El spune că nu există conținut digital, conectivitate sau profesori pregătiți pentru asta. În aceste condiții, ministrul spune că până vineri autoritățile vor decide dacă școlile se închid sau rămân deschise și după şase la mie, scrie digi24.ro.

„Interesul copiilor este să nu se întrerupă școala. Riscul nu poate fi eliminat, riscul poate fi gestionat. Dacă oprim școlile, acei copii vor sta în alte locuri, pentru că au posibilitatea să meargă, sunt permise tot felul de alte activități, mult mai puțin securizate din perspectivă sanitară.

După regulile de astăzi, dacă vineri se va depăși pragul de 6 la mia de locuitori, în București spre exemplu, unde azi avem 5,57, în Cluj avem 5,59, deci azi, marți, sunt aproape de 6 la mie. Ziua de referință este vineri. Dacă vineri se depășește 6 la mie, după regulile din seara asta, când vorbim, se intră în online cu excepția școlilor speciale. Creșele și grădinițele rămân deschise.

Dacă cei cu competență medicală se vor pronunța în acest sens, vom vedea. Deocamdată, regula este clară – se atinge pragul de 6 la mie, toată săptămâna viitoare școlile intră în online și se revine când se coboară sub acest prag. [...] Până vineri va trebui să ne decidem într-un fel. Și va trebui ca deciziile luate să fie sustenabile din perspectivă legală. Atfel, ne îndreptăm încă o dată spre pierderi cauzate de învățământul online [...]”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ieri seră, la Digi24.

Intraţi AICI pentru detalii.

fashiondays.ro