Stire

Academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici îndeamnă românii să se vaccineze (VIDEO)

08.10.2021 ⋅ 0 comentarii

Academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici afirmă, într-un mesaj distribuit de Comitetul de coordonare a vaccinării, că pandemia nu poate fi stăpânită dacă oamenii nu sunt disciplinaţi civic şi dacă nu se vaccinează, el solicitându-le cetăţenilor să nu asculte de curentele iniţiate de oameni fără competenţe medicale şi să nu se ia după zvonuri, scrie adevarul.ro.

 

El a afirmat, într-un mesaj pentru pagina de Facebook RO Vaccinare, că pandemia era terminată dacă oamenii ascultau de medici. „Eu am mai întâlnit astfel de... nu chiar pandemii planetare atât de dezvoltate (...), dar am apucat şi în copilăria mea, în tinereţea mea şi în lunga mea carieră care este de peste 75 de ani de medicină practicată. Am apucat epidemii de gripă, am apucat epidemii grave de poliomielită (...), epidemii de scarlatină, era tuberculoza care omora mii şi mii de oameni, era sifilisul care pe vremea aceea era ucigător, malaria şi altele, toate aceste epidemii au speriat populaţiile şi până la urmă s-au sfârşit cu bine (...) Această pandemie ar fi fost de mult terminată dacă oamenii ar fi fost înţelegători şi ne-ar fi ascultat pe noi cei care ştim secretele - între ghilimele - ale virusurilor şi ce trebuie făcut pentru ca să scăpăm de ele",  a transmis academicianul. 

El a explicat că împotriva virusului "nu putem întrebuinţa un medicament care să-l distrugă". „Nu putem să-l atacăm decât cu un singur lucru, cu anticorpi. Anticorpii sunt nişte medicamente, naturiste, în fond, create de organismul nostru, de sistemul imunologic al organismului nostru, dar pentru ca să le creeze, îl stimulăm. Şi vaccinul nu este altceva decât o proteină cu o anumită formă sau un ARN cu o anumită construcţie care îl stimulează şi îl învaţă care este virusul pe care trebuie să îl atace. Vaccinul a fost înţeles în mod greşit ca un medicament, nu este un medicament. Vaccinul este stimulator al unei fabrici de medicamente pe care le avem în corpul nostru: sistemul imun”, a precizat Constantin Bălăceanu-Stolnici. 

Intraţi AICI pentru detalii şi VIDEO.

Constantin Bălăceanu-Stolnici (98 de ani) este un om de știință român, medic neurolog, profesor de Neuropsihologie și Anatomie a Sistemului nervos, membru de onoare al Academiei Române, membru al Academiei Oamenilor de Știință din România și al Academiei de Științe Medicale din România. Este, de asemenea, Director de Onoare al Institutului de Antropologie „Fr. I. Rainer" al Academiei Române și președintele de Onoare al Societății Academice de Antropologie. Descendent al Bălăcenilor, veche familie boierească aparținând nobilimii pământene, căreia în secolul al XVII-lea aula imperială vieneză i-a conferit titlul de conte al Sfântului Imperiu Romano-German.

Sursa foto: stiripesurse.ro

fashiondays.ro