Local Stire

Şcoală online la Colegiul Naţional „Preparandia-Dimitrie Ţichindeal” din cauza coronavirusului

12.10.2021 ⋅ 0 comentarii

Elevii Colegiului Naţional „Preparandia-Dimitrie Ţichindeal” vor face ore, începând de mâine, în regim online. Decizia a fost luată ca urmare a numărului mare de cazuri de COVID-19 din şcoală, o serie de clase fiind trecute deja în online, în timp ce şapte profesori au fost testaţi pozitiv. În plus, incidenţa cazurilor de coronavirus în municipiu este de 10,2 la mie.

Cu  toate acestea sunt şi excepţii, elevii claselor primare, cei din clasele a VIII-a şi a XII-a urmând să meargă în continuare la şcoală.

„Din cauza cazurilor de COVID-19, am avut în ultimele două zile patru clase care au trecut în online, avem şapte profesori testaţi pozitiv, astfel încât am luat în discuţie, în Consiliul de Administraţie situaţia la nivel de şcoală şi municipiu. Având în vedere că este foarte posibil să apară focare, am decis că este mai bine să trecem în online, să nu se mai producă o aglomeraţie atât de mare. Am solicitat astfel aprobarea Inspectoratului Şcolar Judeţean să funcţionăm online până pe 30 octombrie şi am primit-o”, ne-a declarat Sorin Haiduc, directorul Colegiului Naţional „Preparandia-Dimitrie Ţichindeal”.

Astfel, începând de mâine, aproximativ 700 de elevi, din 25 de clase, vor învăţa din faţa calculatorului sau a tabletei, în timp ce alţi 700 de elevi, vor continua să frecventeze cursurile normal.