Stire

Amenajarea camerei copilului: de unde să începi?

12.10.2021 ⋅ 0 comentarii

Amenajați camera copilului dumneavoastră și doriți ca aceasta să fie practică și confortabilă în același timp? Vă vom sfătui ce trebuie să căutați pentru ca la final atât dumneavoastră cât și micuțul dumneavoastră să fiți fericiți.

Sursa de imagine: Photographee.eu / Shutterstock.com

Poate că nicio altă cameră nu a suferit atâtea schimbări de-a lungul anilor precum camera unui copil. Dacă nu vă alegeți cu înțelepciune mobilierul, acesta poate fi foarte costisitor. Deci, cum poți mobila o camera de copii astfel încât să nu trebuiască să schimbi jumătate din mobilier an de an?

Ce mobilier ar trebui să alegeți?

În timp ce unele piese de mobilier, cum ar fi masa de schimb și patutul, vor fi alături de copilul dumneavoastră doar în primii ani de viață, alte piese de mobilier îl pot însoți până la vârsta școlară. Vorbim despre mobilier care se adaptează în funcție de înălțimea micuțului tău. Scaunele pentru copii cu înălțime reglabilă vor completa perfect birourile ajustabile, trebuie doar să le reglați în funcție de înălțimea actuală a copilului dumneavoastră.

Restul mobilierului este recomandat să fie ales din materiale de  calitate și în culori neutre. Nu puteți da greș cu mobilierul din lemn, care poate fi șlefuit și vopsit ulterior, dacă în timp vor apărea anumite schițe artistice cu markerul. Nu vă faceți griji că incaperea este plictisitoare. Luați în calcul faptul că este locuită de o creatură mică cu o imaginație mare, prin urmare folosiți accesorii colorate sau pictură. Astfel de detalii sunt ușor de schimbat și nu sunt costisitoare.

Un mediu pentru somn de bună calitate este esențial

Copiii au nevoie de somn chiar mai mult decât noi, adulții. Așadar, asigurați-vă că alegeți o saltea și un pat de calitate. Chiar și în cazul bebelușilor, este important ca salteaua să ofere suficient sprijin astfel incat cel mic să doarmă linistit și în sigurantă. De asemenea, este important ca salteaua să se ventileze bine și să împiedice înmulțirea acarienilor și a bacteriilor. De exemplu, spuma rece și fibra de nucă de cocos sau o combinație a acestor materiale este ideală.

Sursa de imagine: Photographee.eu / Shutterstock.com

Bebelușii preferă un spațiu mai mic în care să nu se simtă pierduți. Chiar și un copil de vârstă preșcolară se va simți mai confortabil pe un pat potrivit pentru înălțimea sa. Pentru a nu fi nevoit să schimbați patul la fiecare doi ani, alegeți paturi pentru copii reglabile care se adaptează la nevoile copilului dumneavoastră.

Podeaua locul ideal de joacă

În cea mai mare parte a timpului copiii se joacă pe podea. De aceea, este important ca pardoseala să fie ușor de curățat. De exemplu, linoleum sau pardoseala de vinil sunt rezistente și în plus se curată foarte ușor. Dacă doriți un covor, vă recomandăm unul tip mochetă, care este mai ușor de curățat. Un covor mic este de asemenea, practic și semnificativ mai ușor de curățat, iar dacă în timp copiii se plictisesc este ușor de schimbat.

Sursa de imagine: New Africa / Shutterstock.com

Un loc pentru a crea și a face temele

Fiecare cameră pentru copii are un birou. La această masă, copiii vor încerca mai întâi diverse activități creative, iar în timp acesta va fi locul unde își vor pregăti temele pentru școală. Este important ca fiecare birou să aibă multă lumină naturală, precum și lumină artificială pentru lunile de iarnă.

Sursa de imagine: DyViS / Shutterstock.com

Nu uitați de spațiul de depozitare

Trebuie să îi învățăm pe copii să aibă un simț al ordinii de la o vârstă fragedă. Așadar, atunci când alegeți un spațiu de depozitare, asigurați-vă că copilul dumneavoastră are acces ușor la el. Cutiile de plastic sunt excelente pentru jucării, o căsuță de joacă pentru animale de pluș sau un garaj pentru mașini, precum și comode și dulapuri pentru haine.

Sursa de imagine: Followtheflow / Shutterstock.com

Sfaturi pentru siguranța copiilor

  • Barieră de protecție pentru pat, astfel evitați o posibilă cădere.
  • Fixați toată mobila în perete, astfel încât să reziste ferm atunci când micuțul tău se urca pe ea.
  • De asemenea, veți reduce numărul de accidente dacă mențineți mobilierul doar pe pereți și asigurați spațiu liber pentru joacă.
  • Vă recomandăm să achiziționați numai mobilier de calitate, sigur pentru sănătate și care nu va provoca alergii copiilor.
  • Evitați marginile ascuțite și materialele din sticlă.
  • Mânere de siguranță pentru ferestre - împiedică copilul să deschidă larg fereastra.


 

fashiondays.ro