Stire

5 motive pentru care mobila e importantă în reamenajarea unei camere

12.10.2021 ⋅ 0 comentarii

ndiferent dacă sunteți un profesionist cu experiență sau pur și simplu ați descoperit că aveți o pasiune pentru design interior, probabil că ați observat că mobila este importantă, atunci când vine vorba de reamenajarea unei camere.

Noi susținem că nu numai că este importantă, dar mobila contează cel mai mult atunci când vine timpul să vă reamenajați interioarele. De fapt, ar trebui să fie prima componentă pe care o luați în cinsiderare

Nu sunteți de acord cu noi? Citiți articolul și este posibil să vă răzgândiți. Puteți chiar să vedeți mobila într-o lumină nouă, ceea ce este întotdeauna o posibilitate foarte interesantă.

Mobila definește funcția

Care sunt piesele de mobilă esențiale necesare pentru amenajarea unui dormitor? Dar un spațiu de luat masa? Suntem dispuși să pariem că nu trebuie să vă gândiți foarte bine pentru a răspunde la niciuna dintre aceste întrebări. Asta pentru că folosim mobila dintr-o cameră ca indicii de context. Acestea ne oferă informații esențiale despre scopul spațiului.

Pe măsură ce alegeți piesele care vor fi necesare pentru următorul dvs. proiect de design, întrebați-vă cum intenționați să utilizați spațiul înainte de orice altceva. Răspunsul la această întrebare vă va ajuta să dictați ce mobila vă este cea mai necesară. De exemplu, dacă lucrați la o cameră în care doriți să primiți mulți oaspeți, veți avea nevoie de multe locuri de stat jos. Cu toate acestea, dacă doriți să creați un spațiu mai productiv, umpleți acel spațiu cu birouri de lucru care vă vor ajuta să îndepliniți sarcini importante.

Amintiți-vă, mobila este un punct focal excelent, așa că nu ezitați să îl folosiți bine. Alegeți singurul element care, în mintea dvs., definește în mod clar funcția intenționată a camerei și centrați-vă designul în jurul său.

Mobila dictează fluxul de mișcare

Vorbind despre amenajarea mobilei, pe lângă faptul că ajută la definirea funcției, aceste piese dictează și modul în care prietenii și familia se vor deplasa prin spațiu. Oricine a încercat să iasă dintr-o zonă prea strânsă vă poate spune importanța lăsării cantității adecvate de spațiu de respirație - fizic și vizual.

Ca să vă asigurați că lăsați suficient spațiu, acestea sunt câteva reguli de bază pe care să le aveți în vedere:

  • Mențineți numărul de căi dintr-o cameră la minimum - două sunt de ajuns.
  • Permiteți mișcarea în jurul grupurilor de șezuturi, nu printre ele.
  • Lăsați suficient spațiu pentru a sta între scaune și mese.
  • Împingeți mobila departe de pereți.
  • Aranjați mobila în grupuri, pentru a facilita conversația.
  • Împărțiți camerele mari în mai multe grupuri.
  • Când aveți dubii, faceți un test de mișcare prin spațiu.

Mobila balansează greutatea vizuală

Când îl auziți prima dată, termenul „greutate vizuală” pare un concept complex. Cu toate acestea, în realitate, știți instinctual ce este. Gândiți-vă cum v-ați simți dacă toate mobila dvs. ar fi împinsă brusc în aceeași parte a camerei. Se pare că sunteți pe Titanic și o parte se scufundă, nu?

Greutatea vizuală este despre a vă gândi la echilibrarea unei camere. Dacă aveți de-a face cu componente multiple, mari și grele, asigurați-vă că le împărțiți în spațiu, astfel încât o parte să nu se simtă mai împovărată decât alta. Faceți tot posibilul să grupați articole mai mari împreună cu altele mai mici, pentru a vă ajuta să vă variați punctele de interes vizual.

Cel mai bun instrument pe care vi-l putem oferi pentru această slujbă este complet gratuit. Folosiți-vă ochii. Când credeți că ați găsit un aranjament care funcționează, opriți-vă un moment, faceți un pas înapoi și să priviți camera în ansamblu. Această mică schimbare de perspectivă ar trebui să fie suficientă pentru a vă da seama dacă o parte se simte mai ponderată decât cealaltă și vă permite să faceți ajustări în consecință.

Mobila arată stilul personal

Nu în ultimul rând, mobila pe care o alegeți să vă umple camerele este, fără îndoială, o expresie a simțului dvs. unic de stil. La urma urmei, unii dintre noi ar putea prefera simplitatea interioarelor scandinave, în timp ce alții ar putea prefera confortul colectivist al unui design mai eclectic. Oricum, piesele pe care le introducem în casele noastre vorbesc despre personalitățile noastre.

Poate vă amintiți că ați citit despre efectele psihologice ale designului interior și despre modul în care alegerile pe care le facem influențează percepția celorlalți despre noi. Factori precum numărul de scaune pe care le oferiți oaspeților, indiferent dacă acordați prioritate sau nu confortului față de stil și mărcile pe care le cumpărați joacă un rol. Așadar, cântăriți decizia mobilierului pe care îl cumpărați cu cea mai mare atenție.

Cum găsiți un stil care să vă funcționeze? Asta e ușor. Tot ce trebuie să faceți este să găsiți piese care vă plac și să le imitați aspectul. Site-urile de design sunt întotdeauna un loc bun pentru a începe. Dar, nu vă lăsați prea tentat să copiați profesioniștii. Cele mai bune modele îmbrățișează individualitatea. Amintiți-vă întotdeauna să aveți încredere în instinctele dvs.