Local Stire

„Spam-uri” de la Poliţia Locală; ce sunt sfătuiţi arădenii să facă pentru a primi mesajele care le sunt adresate

18.10.2021 ⋅ 0 comentarii

Tehnica le joacă câteodată feste poliţiştilor locali, atunci când interţionează cu arădenii prin intermediul poştei electronice. Astfel, multe e-mail-uri trimise de Poliţia Locală pentru a răspunde diverselor solicitări intră în folderul „SPAM” al destinatarilor, care neverificând folderul cu pricina rămân cu impresia că nu li s-a răspuns.

„Informăm cetățenii care sesizează Direcția Generală Poliția Locală aspecte de competența acesteia prin intermediul poștei electronice că, relativ frecvent, survin situații în care răspunsurile transmise pe aceeași cale de compartimentele de specialitate ale DGPL intră în folderul «SPAM» al adresei de e-mail a petentului. Cauza constă în terminația de tip «@politialocalaarad.ro» care, uneori, nu este recunoscută de serviciul de e-mail utilizat de cetățean. Deși problema dispare după o primă serie de mesaje schimbate între persoană și Poliția Locală, încă există destule situații în care dialogul ulterior cu acei contribuabili relevă că nu au cunoștință de răspunsul primit inițial, prin intermediul poștei electronice.

Deoarece există posibilitatea ca un număr neprecizat de arădeni care s-au adresat prin intermediul acestui canal de comunicație instituției noastre să aibă impresia că nu li s-a răspuns, dar nici să nu ceară clarificări telefonic Direcției Generale Poliția Locală și să nu verifice folderul «SPAM» al serviciului de poștă electronică, precizăm următoarele:

-        Pentru fiecare răspuns transmis de poliția locală la sesizări ce îndeplinesc condițiile legale de a fi considerate astfel, DGPL păstrează indicatorul electronic al mesajului de feed-back;

-        Este util ca petenții să transmită și un număr de telefon de contact atunci când aleg să semnaleze diverse probleme polițiștilor locali. Începând cu a doua jumătate a acestei luni, DGPL va transmite, prin sms, un mesaj prin care cetățeanului respectiv i se comunică faptul că, la «data de…» i s-a expediat e-mailul de răspuns la sesizare (cu sugestia ca, în eventualitatea în care nu îl regăsește în «inbox», să îl caute în «spam»). Numărul de telefon de pe care Poliția Locală din Arad va comunica petenților că li s-a răspuns în scris la sesizarea transmisă în același mod este 0786-025.415. Acest număr nu este destinat receptării sesizărilor telefonice, având drept unică funcție expedierea de sms prin care arădenii iau cunoștință de faptul că sunt destinatarii unui document electronic prin care polițiștii locali le comunică modul în care au reacționat la sesizările lor scrise”, susţin reprezentanţii Poliţiei Locale.

Aceştia au ţinut să precizeze că pentru transmiterea sesizărilor telefonice privind fapte de competența instituţiei, aflate în curs de desfășurare și în cazul cărora este necesară intervenția în scurt timp a unui echipaj de ordine publică, circulație sau protecția mediului, numărul de apel este 0257-939 (Dispeceratul Poliției Locale).

Sursa foto: Poliţia Locală

fashiondays.ro