Stire

OMS avertizează că pandemia s-ar putea prelungi cu un an, faţă de cât se estimase. Apel disperat făcut către ţările bogate

21.10.2021 ⋅ 0 comentarii

Pandemia de Covid-19 ar putea dura cu un an mai mult decât era estimat din cauza faptului că țările sărace nu au acces la vaccinurile de care au nevoie, susține Organizația Mondială a Sănătății.

Dr. Bruce Aylward, de la OMS, spune că din cauza ratelor mici de vaccinare din țările sărace, pandemia de coronavirus „ar putea să se întindă până târziu în 2022”, scrie BBC.

Până acum, mai puțin de 5% din populația Africii a fost vaccinată împotriva coronavirusului, față de 40% pe celelalte continente. De asemenea, ţările bogate nu şi-au respectat angajamentele, un exemplu fiind Marea Britanie, care a livrat doar 10 milioane de vaccinuri, deşi a promis că va livra 100.000 de milioane.

Aylward a făcut și un apel la țările bogate să lase locul lor în „coada” de achiziționare a vaccinurilor pentru țările cu venituri foarte reduse. „Pot să vă spun că nu suntem pe drumul cel bun. Trebuie să accelerăm. Pandemia se va mai prelungi cu un an din această cauză”, a spus el.

Majoritatea dozelor de vaccin au fost administrate, până acum, în țările cele mai dezvoltate. În Africa au fost administrate în jur de 2,6% dintre dozele administrate la nivel global.

O alianță de organizații caritabile, The People’s Vaccine, a făcut publice noi date care arată că doar una din șapte doze promise de companiile farmaceutice și de țările bogate ajunge la destinație în țările sărace.

Sursa: romaniatv.net