Stire

Stația de lipit – la ce folosește și care este cea mai potrivită pentru tine?

25.10.2021 ⋅ 0 comentarii

Brazarea este o metodă de îmbinare permanentă a pieselor metalice. Instrumentul folosit pentru lipit este o stație de lipit, care este, de asemenea, unul dintre atributele de bază ale fiecărui pasionat de bricolaj. Ce merită să știi despre ele și ce model este cel mai bun de ales?

La ce se folosesc stațiile de lipit?

Deși această stație de lipit este cel mai adesea utilizată pentru conectarea țevilor și, uneori, și a componentelor electronice, în funcție de tipul dispozitivului, aceasta poate fi utilizată și atunci când se lucrează la alte elemente. Stațiile de lipit pot fi folosite atât pentru piesele mici, cât și pentru cele mari, în plus, funcționează bine și la repararea bijuteriilor.

La ce să fii atent atunci când cumperi?

Cel mai important criteriu pentru alegerea unui dispozitiv ar trebui să fie scopul său ulterior. Numai prin specificarea precisă a nevoilor tale, vei putea să potrivești tipul și modelul unui stație de lipit care te va servi mulți ani. De asemenea, merită să acorzi atenție tipului de vârf, puterii dispozitivului și temperatura de funcționare a acestuia.

Tipuri de bază de stații de lipit

Tipurile de bază ale stațiilor de lipit includ, printre altele, modele de transformatoare. Folosesc un fir care se încălzește în doar câteva secunde, prin care curge un curent de mare intensitate. O stație de lipit cu transformator este considerată imprecisă, motiv pentru care este utilizată în principal pentru conectarea elementelor mai mari. Aceste modele sunt, de asemenea, destul de grele, ceea ce le poate face dificil de utilizat pentru o lungă perioadă de timp.

Un alt tip sunt încălzitoarele de lipit, cunoscute și sub numele de stații de lipit cu rezistență. Aceste dispozitive utilizează un vârf metalic care este încălzit de un încălzitor electric. Modelele sunt perfecte pentru lipirea componentelor electronice mici și a componentelor orificiale. Avantajul acestui tip de dispozitiv este și faptul că au vârfuri interschimbabile de diferite forme, ceea ce le face perfecte pentru multe treburi casnice.

De asemenea, sunt disponibile pe piață stații de lipit cu baterii - cele mai mobile dintre toate modelele acestor dispozitive. Acestea sunt alimentate de baterii tradiționale, astfel încât să le poți scoate cu succes pe teren. 

Mai poți găsi și stație de lipit cu aer cald, care funcționează datorită utilizării aerului cald. Sunt minunate pentru lucrările de demontare, dar datorită faptului că acest model nu intră în contact direct cu materialul, ele sunt de obicei utilizate pentru a conecta elemente foarte delicate.

fashiondays.ro