Local Cultura Stire

Our Last Terminal Platonovka - Premieră la Teatrul Clasic ”Ioan Slavici”

16.11.2021 ⋅ 0 comentarii

În seara zilei de 14 noiembrie a avut loc la Teatrul Clasic “Ioan Slavici” premiera spectacolului “Our Last Terminal Platonovka”, în regia lui Botond Nagy.

Acest spectacol ne introduce într-un ținut numit Platonovka ,unde toți sunt într-o așteptare continuă, iar între timp totul  se transformă într-o disperare, disperarea de a nu-și pierde răbdarea.

Într-o lume plină de fantezie personajele aleargă bezmetice ca să-și caute propriul scop în viață, așadar în acest ținut timpul stă parcă în loc, atmosfera fiind una rece și apăsătoare. Unii  dintre ei  și-au pierdut marea iubire, alții  au rămas prinși  într-un trecut ce nu le mai dă pace, fiecare cu durerile lui, cu pasiunile, cu visele lui.

Ni se vorbește despre sentimente, despre stări și situații extreme, când habar nu ai cum să mai reacționezi. Se filozofează foarte mult, fiecare meditând la propria existență, parcă sunt captivi într-un trecut dureros și nu mai pot să scape de acolo oricât de mult și-ar dori asta.

Așadar reprezentația  ne reamintește cât suntem de fragili și cât de mare nevoie avem de ajutor în cele mai grele momente din viața noastră, ideea este că e foarte important să știm unde să căutăm acest ajutor.

Decorul este unul minimalist, muzica ne introduce foarte mult în universul spectacolului.

Regia - Botond Nagy, Coregrafie-Maura Cosma, Costume design-Irina Chirilă, Lighting design-Cristian Niculescu, Sound creation- Claudiu Urse, Consultant dramaturgic - Agnes Kali.

”Suntem practic după o muncă de două luni și câteva zile în care mâna specială a acestui talentat și foarte special regizor, e vorba despre Botond Nagy, ne propune nouă, publicului arădean, un spectacol care cred că va schimba puțin paradigma felului în care am făcut spectacole până acum. Asta nu spun că, începând de acum încolo se va schimba stilul spectacolelor în Arad, dar este un spectacol care va provoca, cu siguranță, emoții și discuții și ... va pune pe gânduri”, a plusat chiar înainte de începerea spectacolului directorul teatrului arădean, Bogdan Costea.

 

 

Gabriela-Alisa Gui

fashiondays.ro