Stire

Prognoza meteo. România, lovită de un val polar, se depune strat de zăpadă. Cum va fi vremea de 1 Decembrie şi Moş Nicolae

24.11.2021 ⋅ 0 comentarii

După zilele trecute cu temperaturi ridicate pentru perioada în care ne aflăm, vin două zile cu ploi și temperaturi scăzute. Este vorba despre un val de aer polar care a coborât din nord-estul continentului, a ajuns în zona României și temperaturile vor fi destul de scăzute.

Prognoza meteo. În zonele montane sunt anunțate ninsori pe parcursul zilei de astăzi, vorbim despre zona Carpaților Orientali și Meridionali. În următoarele zile se intensifica și vântul, iar joi la munte s-ar putea chiar depune un strat destul de consistent de zăpadă.

„O zăpadă viscolită pentru că la rafale se vor depăși 80-90 KM/h. Vorbim în restul zonelor de țării despre ploi, pe spații extinse au început încă de aseară ploile.

Mai întâi prin nord-vestul țării, iar după aceea pe parcursul nopții s-au extins către zonele centrale și sud-estice.

Astăzi va mai ploua temporar în Oltenia, Muntenia, zona Dobrogei, local prin Moldova, dar în Subcarpații Moldovei sunt prognozate precipitații mixte”, potrivit prognozei meteo ANM.

Ulterior, vine o veste bună de la meteorologi, se încălzește din nou, iar temperaturile vor urca vineri la amiază până spre 15 grade C.

Având în vedere că suntem la final de noiembrie, temperaturile sunt destul de ridicate pentru acestă perioadă, dar va fi o vreme destul de instabilă în majoritatea zonelor, revin ploile, ar putea lăsa cantități mai mari de apă prin Vestul teritoriului.

Va mai ploua inclusiv și în capitală la finalul acestei săptămâni. În București a plouat azi-noapte, posibil azi dimineață, este posibil ca spre prânz să mai cadă câțiva stropi de ploaie, iar ploaia va ține până spre finalul săptămânii.

Florinela Georgescu, director executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), anunță o schimbare radicală de vreme în mai multe regiuni, din cauza unui val rece care traversează țara. Totodată, de la sfârşitul săptămânii, meteorologii anunţă precipitaţii care se pot transforma în lapoviţă şi ninsori.

„Episoadele cu ploi vor fi frecvente săptămâna viitoare, deci vom vorbi despre un excedent al precipitaţiilor, mai ales in zona de munte”, a precizat Georgescu. Directorul executiv al ANM a mai explicat că toate aceste fenomene sunt aduse de o masă de aer rece care traversează ţara noastră şi ne putem aştepta la lapoviţă şi ninsori în majoritatea regiunilor:

„Ţara noastră este traversată de o masă de aer mai rece. Tot la munte este posibil ca precipitaţiile să se transforme de la sfârşitul săptămânii, să apară lapoviţa şi ninsoarea, şi nu este exclus ca, săptămâna viitoare, în nordul şi centrul teritoriului, în zonele mai joase, precipitaţiile să se transforme în lapoviţe şi ninsori mai ales noaptea. Acestea sunt cauzate tocmai de prezenţa acelui front rece”, a mai declarat, Florinela Georgescu.

Prognoza meteo lunară 

Vremea va fi ușor mai caldă decât de obicei în următoarele patru săptămâni, în țară. Vor fi și câteva perioade cu ploi, lapoviță sau ninsori. Administrația Națională de Meteorologie a prezentat prognoza de vreme pentru perioada 22 noiembrie – 20 decembrie.

Citește continuarea pe romaniatv.net

fashiondays.ro