Stire

Stilul in dormitor: tu știi cum să-ți amenajezi camera preferată

24.11.2021 ⋅ 0 comentarii

Stilul în care vrei să-ți amenajezi dormitorul ține numai de gusturile tale, însă trebuie să ai în vedere ca acesta să fie ales în concordanță cu arhitectura casei sau a apartamentului tău. Tendințele se schimbă de la an la an, așa că este important să știi stilul care ți se potrivește și care va îndeplini toate dorințele tale în materie de design al dormitorului.

În ceea ce privește strict stilul de amenajare, acesta nu are o regulă strictă de alegere. În schimb, fiecare stil de amenajare are propriile caracteristici care le deosebesc între ele. Dacă nu te poți hotărî asupra unui singur stil, poți alterna mai multe influențe, însă trebuie să grijă ca elementele să nu se încarce foarte tare.

În ceea ce privește dormitoarele mici, sunt recomandate stilurile care avantajează și măresc vizual spațiul, precum stilul modern, contemporan, minimalist sau industrial.

Despre ele vom vorbi și noi în continuare, așadar citește acest articol până la final.

Stilul modern în designul interior este caracterizat de linii drepte, accesorii minime și decorațiuni în forme cât mai clare. Stilul modern este opusul stilului tradițional, astfel că vei găsi în el numai forme plane, în locul celor sculptate și evidențiate în lemn, lipsa țesăturilor sau țesături cu geometrii neutre și uni și foarte puține accesorii decorative.

Chiar dacă stilul modern nu este atat de călduros vizual, asta nu înseamnă ca nu poți echilibra gama cromatica, piesele de mobilier și finisajele.

În ceea ce privește mobilierul, liniile drepte ar trebui să reprezinte punctul de pornire al proiectării mobilierului. În acest stil structura este tridimensională, iar spațiul este foarte bine organizat. Paleta cromatică este una simplă, de bază cu alb, negru, gri, crem sau bej.

Stilul contemporan

De multe ori se face o confuzie între stilul modern și cel contemporan, deși ambele sunt foarte diferite. În comparație cu stilul modern, stilul contemporan are o diversitate mai mare de țesături, culori și forme geometrice. O altă caracteristică a acestui stil este calitatea structurii, spațiul deschis și aerisit, iluminarea foarte bună și prezența soluțiilor de depozitare ingenioase, care atrag privirile prin culoare și dimensiune.

Dacă alegi acest stil pentru amenajarea unui dormitor mic, atunci misiunea ta nu va fi foarte grea, datorită simplității pe care vei pune accentul.

Acestea două stiluri sunt cele mai potrivite pentru un dormitor de mici dimensiuni. Dacă vei dori să le combini, va rezulta stilul minimalist, în care piesele puține sunt și extrem de utile.

În toate cazurile, pata de culoare este redată de accesorii și de lenjeriile de pat de la Cnchome.ro.

fashiondays.ro