Stire Local

Viceprimarul Lazăr Faur vine cu o veste bună pentru părinţii, dascălii şi elevii de la Ghiba: lucrările de reabilitare au fost reluate

09.12.2021 ⋅ 0 comentarii

Viceprimarul Lazăr Faur vine cu o veste bună pentru părinţii, dascălii şi elevii de la Ghiba, în prag de Sărbători. Lucrările de reabilitare a imobilelor prestigioasei unităţi de învăţământ au fost reluate.

„După un blocaj deosebit de păgubos pentru toată lumea, lucrările de reabilitare la imobilele Colegiului Național «Elena Ghiba-Birta» au fost reluate. Verificăm săptămânal progresele înregistrate pe șantier. Astăzi, constructorii ne-au prezentat ultimele lucrări executate”, a scris ieri pe Facebook Lazăr Faur.

Vă reamintim că viceprimarul a tras, luna trecută, un semnal de alarmă cu privire la situaţia lucrărilor de consolidare de la Ghiba, vorbind chiar despre rezilierea contractului.  „Scopul nostru este să redăm școala copiilor si profesorilor, cât mai repede posibil“, declara pe 12 noiembrie viceprimarul Faur.

Proiectul municipalităţii de reabilitare a acestei clădiri se numără printre cele care au obţinut finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi presupune  reabilitarea integrală a celor două corpuri de clădire A și B, atât în zona spațiilor pentru învățământ, sport, cantină, spații administrative cât și modernizarea sălii festive care se va dota cu echipament nou pentru scenă și sală (videoproiector, instalații sonorizare, scaune ignifugate tip fotoliu, ecran proiecție etc).

De menţionat că lucrările au început în toamna anului 2019, cu o durată de execuţie de 24 de luni. Valoarea totală a investiției se ridică la aproximativ două milioane de euro.

Sursa foto: Facebook Lazăr Faur

fashiondays.ro