Local Stire

Cadouri de Moș Crăciun pentru copiii din comuna Brazii și proiecte finalizate (FOTO)

23.12.2021 ⋅ 0 comentarii

Sărbătorile de Iarnă aduc întotdeauna multă bucurie în sufletele noastre, fie că suntem adulți sau copii. Tradițiile noastre românești sunt cele mai frumoase din toată Europa, de aceea mulți străini sau cei plecați din țară aleg să-și petreacă sărbătorile acasă, la noi în România. Chiar dacă sărbătoarea Crăciunului nu mai este nici la noi aşa profund înrădăcinată în suflete, cum era în urmă cu 100 de ani pe meleagurile noastre, românii nu au uitat de frumusețea și căldura sufletească care ne înconjoară pe fiecare dintre noi atunci când Moş Crăciun bate la ușă. Trebuie însă să facem tot ce este omenește (și aici Primaria și școala au un rol foarte mare) pentru a nu se pierde aceste valori creștine și a transmite mai departe generațiilor ce vin după noi tot ceea ce ține de frumusețea și farmecul acestor sărbători.

Iată că și în acest an Moș Crăciun a fost generos cu toți copii de la grădinițele și școlile din comuna Brazii, astfel că fiecare copilaș fie că este de la școala sau de la grădinița de la Secaș, Mădrigești sau Iacobini a primit un dar de la moșul. Ca de fiecare dată Moș Crăciun nu uită să treacă pe la Primăria comunei Brazii ca să lase pentru toți copiii un cadou. „În fiecare an facem cum putem, astfel încât nici un copil din comuna noastră să nu rămână fără un dar de Crăciun din partea Primăriei. Este o bucurie pentru noi ca administrație să putem oferi acestor copiii câte un cadou de Crăciun. Ne pare rău că din cauza pandemiei copii nu au putut susține o serbare asa cum este obiceiul la noi. Avem tradiții foarte frumoase de Crăciun și pentru noi toți sosirea acestor sărbători este o adevărată bucurie”, a spus primarul comunei Brazii, Nicuşor Vesa.

Despre proiecte şi realizări

În altă ordine de idei am purtat o discuție cu primarul referitor la proiectele începute în comuna Brazii știind că era în curs de realizare un proiect mare, cu patru poduri și asfaltări de străzi, un corp nou de clădire la Școala Gimnazială Iacobini, un teren sintetic și altele. „Am reușit să finalizăm lucrările la noul corp de clădire a școlii Gimnaziale Iacobini, iar copiii își pot desfășura activitățile într-o clădire modernă, finanțarea fiind asigurată print-un proiect PNDL. Tot prin PNDL cu finanțare europeană vom realiza lucrările la un nou proiect de «amenajări spații publice la Şcoala Gimnazială din Iacobini, cu parcări pavate, locuri de joacă pentru copii» . Acestea vor deservi atât școala cât și terenul de sport. Am finalizat lucrările la iluminatul public din comună, trecând pe iluminat economic pe LED în toate cele șase localități ale comunei, respectiv Brazii, Secaș , Iacobini, Buceava, Șoimuș și Mădrigești. Acest proiect a fost finanțat prin Agenția Fondului de Mediu și a cuprins înlocuirea a peste 400 lămpi la nivelul comunei. De asemenea, am finalizat un proiect de asfaltate a două străzi secundare, care de altfel sunt și ultimele străzi rămase neasfaltate în comună, respectiv una la Mădrigești și una la Șoimuș, iar acum putem spune cu mândrie că avem o comună cu toate străzile asfaltate (100%). Acestea sunt realizate pe lângă proiectul mare al comunei. Am reabilitat și foișorul de la intrarea în satul Șoimuș acolo unde este și izvorul Cioroi, un izvor cu apă pură ce nu seacă niciodată, având un debit foarte bun. Este un loc de agrement foarte apreciat de toți ai locului și nu numai, pentru că din toată zona Văii Crișului Alb se abat oameni pe la izvor și nu puțini sunt cei care își petrec cu prietenii la foișor lângă izvor o după masă în liniște și aer curat. S-au făcut de asemenea lucrări de reabilitare la Căminul Cultural din Iacobini, unde s-a schimbat țigla, structura de rezistență și burlanele de scurgere a apei de ploaie. S-a reabilitat și stația de autobuz de la Brazii astfel încât navetiștii să poată aștepta autobuzul în condiții decente. Am finalizat reproiectarea la proiectul pe măsura 7.2 pe AFIR. Este vorba de «Modernizare străzi în comuna Brazii», pentru a putea continua lucrările începute, deoarece primul consructor nu a mai putut susține financiar lucraările din cauza exploziei prețurilor la materiale, urmând o altă licitație și reatribuirea lucrărilor (rămase de executat) unui alt constructor. Se lucrează în continuare la cele patru poduri din comună, trei dintre ele fiind aproape gata, iar la cel de la Buceava urmează a se lărgi prin montarea de grinzi suplimentare. Urmează acum a se turna beton pe margini pentru structura de rezistență după care se vor monta grinzile. Avem depus un proiect prin Programul Anghel Saligny, care se referă la reabilitarea tuturor drumurilor comunale sperând să obținem finanțare și să începem lucrările și aici.

Iată că se încheie un an greu, cu multe probleme, dar am reușit să finalizăm proiectele vechi și să depunem altele noi și nu în ultimul rând să le finalizăm pe cele în lucru. Desigur că ne-am dorit să putem realiza mult mai multe obiective, însă din păcate sunt lucruri care nu depind numai de noi ca Primărie, dar cu ajutorul bunului Dumnezeu, toate la rândul lor vor fi realizate. Și fiindcă este sfârșit de an și sărbătorile de iarnă bat la ușă, vreau să urez tuturor locuitorilor comunei Brazii, angajaților din Primărie și colaboratorilor noștri, un Crăciun Fericit alături de cei dragi! Mulțumesc pentru încrederea acordată tuturor cetățenilor comunei Brazii! Sărbători fericite!!!”, a declarat primarul Nicușor Vesa.

fashiondays.ro