Stire

Ce avantaje importante aduce un implant dentar și de ce este considerat o soluție optimă în cazul pierderii unui dinte?

05.01.2022 ⋅ 0 comentarii


In spatele unei danturi sanatoase si a unui zambet perfect a stat intotdeauna o ingrijire corespunzatoare. Nu toti avem norocul de a ne naste cu o dantura impecabila, insa acest lucru nu ar trebui sa ne pune in situatia de a ne resmena, nu in prezent cand exista atat de multe servicii stomatologice ce ne pot reda zambetul la care am visat mereu. Astazi insa vom discuta despre o situatie destul de comuna in randul pacientilor, mai precis este vorba despre pierderea unui dinte sau a unei masele. Anumite probleme dentare serioase si in general prezentarea tardiva la stomatolog, are ca si finalitate aceasta situatie neplacuta, care ii lasa pe pacienti cu doua solutii la indemana: implant dentar sau punte dentara.

Implantul dentar a devenit o solutie standard pentru situatiile in care din diferite motive pacientii ajung sa piarda un dinte sau o masea. Spre deosebire de puntea dentara (care are desigur avantajele ei), implantul dentar pare sa aduca un numar mult mai mare de avantaje, in special daca raportam lucrurile pe termen lung. Iata asadar cateva dintre cele mai importante avantaje ale unui implant dentar!

Este o investitie pe termen lung

Desi implantul dentar implica in general costuri mai ridicate fata de clasica punte dentara, acesta trebuie insa privit ca o investitie pe termen lung, pentru ca un implant dentar de o calitate exceptionala poate rezista cu succes chiar si cateva decenii, in special atunci acesta este intretinut in mod corespunzator si de catre pacient.

Arata si se comporta exact ca un dinte natural.

Avantajele implantului dentar insa nu se rezuma doar la rezistenta sa incredibila in timp, ci acesta mai vine totodata cu un avantaj important, poate de multe ori trecut destul de usor cu vederea. Mai exact, este vorba despre abilitatea implantului dentar de a arata si de a se comporta exact ca un dinte natural. Indiferent ca este vorba despre aspectul acestuia sau despre functii, cert este faptul ca implantul dentar se descurca excelent in ambele cazuri.  Foarte multi pacienti aroape ca uita complet in timp de faptul ca au implant dentar.

Implantul dentar te scuteste de slefuirea dintilor vecini

Unul dintre marile dezavantaje ale puntii dentare reiese din faptul ca aceasta procedura presupune slefuirea dintilor vecini pentru a putea fi fixata, procedura ce sacrifica practic doi dinti vecini, indiferent de starea lor de sanatate. Avantajul alegerii unui implant dentar insa reiese din faptul ca acesta te va scuti complet de acest lucru, pentru ca intreaga procedura se desfasoara strict la nivelul locului ramas liber in urma pierderii unui dinte.

Prezervarea esteticii faciale

Nu in ultimul rand insa, trebuie trecut in revista si faptul ca implantul dentar are capacitatea de a prezerva estetica faciala. Fara a se interveni, caderea mai multor dinti poate avea ca si rezultat o modificare a esteticii fetei. Implantul dentar insa va inlocui toate acele locuri ramanse libere in urma pierderii unor dinti sau masele, astfel ca estetica faciala va fi prezervata cu succes.


 

fashiondays.ro