Stire

Scapă de anxietate în câțiva pași simpli și bucură-te din nou de fiecare moment al vieții

05.01.2022 ⋅ 0 comentarii

Anxietatea este o tulburare mentala destul de comuna si desi este o emotie de baza, necesara intr-o oarecare masura supravietuirii, atunci cand intensitatea acesteia este mult prea mare, lucrurile pot scapa destul de usor de sub control. Teama este o emotie naturala, pe care o resimtim fiecare dintre noi in anumite momente, insa atunci cand aceasta se declanseaza in situatii care nu ne pun absolut deloc viata in pericol, putem vorbi despre anxietate. Acesta este punctul in care anxietatea devine o problema reala, ce afecteaza semnificativ modul in care se desfasoara viata de zi cu zi a unei persoane. Vestea buna insa este faptul ca anxietatea poate fi tinuta sub control si chiar tratata, daca este abordata corect.

Intr-o prima etapa, este foarte important de avut in vedere faptul ca exista mai multe tipuri de anxietati, una foarte comuna fiind fobia sociala, cea in care o persoana resimte teama intr-un context social precum: vorbitul in public, cererea de informatii, mancatul in public etc. In fond, exista o multime de situatii ce pot declansa sentimentul de teama nejustificata in situatia unei persoane anxioase. Iata insa cateva moduri prin care poti tine su control aceasta afectiune.

Ajutorul specialistilor

Anxietatea este in cele din urma o afectiune, astfel ca ea necesita o abordare cat se poate de serioasa. Daca in stadii incipiente, anxietatea nu pare a fi o afectiune cu grave implicatii asupra calitatii vietii, neglijata pentru mai mult timp, situatia problemei se poate schimba radical. O persoana ce se confrunta cu stari de anxietate va evita in timp contactul cu alte persoane, se va simti iritata de aproape orice situatie, va avea probleme de concentrare si lista poate continua. Din acest motiv, este recomandat ca in astfel de situatii, sa se apeleze la ajutorul specialistilor, singurii care pot pune un diagnositc corect si care pot aborda tratamentul corect pentru anxietate.

Identificarea si asumarea, un pas urias in tratarea anxietatii

Pentru a putea vorbi despre tratamente sau control asupra anxietatii, este esential ca intr-o prima etapa aceasta sa fie identificata. In lupta contra anxietatii si depresiei, asumarea este un aspect absolut esential, pentru ca acest lucru este cel care te va determina sa cauti solutii. Astfel, momentul in care te bucuri de o ceasca de cafea aromata sau de un ceai delicios reprezinta unul propice pentru a-ti face ordine in ganduri. Evita sa insa sa negi faptul ca te confrunti cu aceasta, pentru ca acest lucru te va pune in situatia de a neglija anxietatea pentru o vreme.

Exercitiile de respiratie

Un remediu foarte bun pentru anxietatea este reprezentat de clasicele exercitii de respiratie, pe care foarte multi specialisti le recomanda cu incredere, aducand rezultate foarte bune. Exercitiile de respiratie, realizate corect vor scadea intensitatea anxietatii, avand in vedere ca atacurile de panica vin la pachet cu o respiratie foarte accentuata. Nu putem insa exclude nici miscarea, avand in vedere ca aceasta aduce beneficii atat la nivel fizic cat si psihic.         Cateva exercitii fizice realizate constat te vor ajuta sa iti imbunatatesti semnificativ starea de spirit si sa ai un mai bun control asupra neplacerilor pe care ti le poate crea anxietatea.

fashiondays.ro