Stire

NValul 5, în plină EXPANSIUNE: România a ajuns la aproximativ 5000 de infectări pe zi. Ce faci dacă ai simptome de COVID? Pașii care trebuie urmați

06.01.2022 ⋅ 0 comentarii


România a intrat, oficial, în valul 5, țara noastră aflându-se în plină explozie a cazurilor de infectare cu COVID-19. Grav este faptul că de această dată vorbim despre noua varianta a coronavirusului, Omicron, care are o perioadă mai mică de incubație de circa 2-3 zile și se răspândește cu rapiditate comparativ cu tulpinile precedente. La raportarea de ieri, autoritățile au anunțat 4.893 de cazuri noi de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, cu 993 mai multe față de ziua anterioară. Specialiștii trag un semnal de alarmă și spun că se așteaptă la o "creștere brutală a cazurilor de COVID în valul 5", fapt ce va duce însă la obținerea mult-doritei imunități de masă.  după acest val, infecția cu virusul SARS-CoV-2 va deveni ca o ”simplă viroză sau o gripă”, potrivit medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş", de la Timişoara.

Important de știut este faptul ca orice persoană care are simptome de COVID trebuie să urmeze anumiți pași pentru a fi testată, diagnosticată și a primi tratament, în funcție de cum se manifestă boala. 

Noutatea legată de acest valul 5 este legată de faptul că au apărut centrele de evaluare, unde vor ajunge pacienții cu forme medii ale bolii și cu manifestări clinice ușoare. Un rol important îl au acum și medicii de familie, care îi vor trata pe cei cu forme ușoare.

 

Instituția Prefectului Județuț Cluj prezintă, într-o postare pe pagina de Facebook, pașii ce trebuie parcurși dacă avem simptomatologie specifică COVID-19


Sursa: realitatea.net


 

fashiondays.ro