Stire

Revoluţia din Kazahstan, înăbuşită cu ajutorul militarilor trimişi din Rusia. Forţele de ordine trag în demonstranţi

07.01.2022 ⋅ 0 comentarii


Protestele au luat amploare în Kazahstan, unde a fost decretată starea de urgenţă. Forţele de ordine au deschis focul asupra demonstranţilor, iar preşedintele kahaz Kassîm-Jomart Tokaev a cerut ajutorul Rusiei pentru a reprima revoltele.

Revoluţia din Kazahstan. 3.000 de miliari ruşi au intrat în Kazahstan pentru a veni în sprijinul regimului autocratic. Este vorba despre unități rusești din forțele de menținere a păcii ale Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC), a anunțat serviciul de presă al Ministerului rus al Apărării.

Unitățile celei de-a 45-a brigăzi cu destinație specială a Forțelor Aeropurtate Ruse au plecat în Kazahstan, după ce au președintele Kazahstanului a făcut apel la OTSC să intervină pentru înăbușirea revoltelor populare.

„Subdiviziunile celei de-a 45-a brigăzi separate cu destinație specială a Forțelor Aeropurtate au făcut un marș de la punctul de desfășurare permanentă la aerodromul de încărcare Chkalovsky, unitatea din Ivanovo – la aerodromul Ivanovo-Severny, unitatea din Ulyanovsk – la Aerodromul Ulyanovsk-Vostochny, unde s-au îmbarcat pe aeronavele militare de transport”, a anunţat Serviciul de presă al Ministerul Rus al Apărării, citat de Kommersant.

Citește continuarea pe romaniatv.net


 

fashiondays.ro