Stire

Evadare ca în filme, în Italia. Un deținut român a săpat în zid, apoi a coborât pe o frânghie din cearceafuri

12.01.2022 ⋅ 0 comentarii

Un tânăr de 23 de ani, cetățean român, este protagonistul uneia dintre cele mai spectaculoase evadări dintr-o închisoare italiană din ultimii ani.

Totul s-a petrecut în noaptea de luni spre marți, în jurul orei 01:00, în închisoarea Bellizzi din Avellino. Românul a reușit să se facă nevăzut, după ce a ieșit pe gaura din perete. A coborât în curtea închisorii cu ajutorul unor frânghii realizate din cearșafuri.

Alături de el, a mai fugit și un marocan, condamnat pentru legături cu organizații teroriste. Un al treilea bărbat a fost prins de gardieni în curtea penitenciarului. 

În total, în celula al cărui zid a fost găurit erau patru deținuți. Unul dintre ei a refuzat să participe la evadare.

„Se pare că a existat un plan de evadare bine organizat care a implicat și o mașină care îi aștepta lângă închisoare, ceea ce le-a permis celor doi fugari să dispară repede, profitând și de numărul redus de agenți de serviciu de la ora respective. Marocanul face parte dintr-o organizație teroristă și are de executat o pedeapsă de 27 de ani de închisoare”, a declarat Aldo Di Giacomo, secretar general al Sindicatului Poliției Penitenciare, potrivit Corriere del Mezzogiorno.

Cei doi au fost dați în urmărire de autoritățile italiene.

Sursa: realitatea.net


 

fashiondays.ro