Stire

Proiectele comunei Cărand au fost prezentate la CJA

13.01.2022 ⋅ 0 comentarii


Strategia de dezvoltare a comunei Cărand pentru anul 2022 a fost discutată astăzi, la Consiliul Județean Arad, de președintele Iustin Cionca și primarul Gligor Costuț.

„Este început de an, perioada în care se stabilește bugetul. În acest sens, am prezentat domnului președinte Iustin Cionca planurile noastre de dezvoltare locală și am susținut utilitatea acestora, deoarece în strategia pe anul 2022, se regăsesc și două proiecte importante, pentru care avem nevoie de sprijinul financiar al Consiliului Județean Arad. Este vorba despre reabilitarea unui bloc de locuințe cu patru apartamente și a unui spațiu comercial, respectiv realizarea unei piste de biciclete, ambele investiții în comuna Cărand. Această pistă de biciclete se adaugă unui alt proiect, care urmează să fie depus pe Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pentru realizarea unei piste de biciclete între Cărand și Săliște. De asemenea, am depus pe Programul Național «Anghel Saligny» un proiect pentru realizarea scurgerilor pluviale, pe o lungime de 2 600 de metri, în comuna Cărand. Din bugetul propriu, mai avem incluse în strategia pentru anul acesta, instalarea camerelor de supraveghere în localitățile Cărand și Săliște, precum și construirea unei magazii de lemne, betonarea și pavarea curții sediului primăriei”, a declarat primarul comunei Cărand, Costuț Gligor.

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a adăugat: „Am avut o discuție despre proiectele comunei cu primarul Gligor Costuț, pe care îl apreciez pentru că este gospodar și atent la nevoile comunității. Analizăm solicitările administrațiilor locale și ținem cont de acestea în realizarea bugetului pentru anul 2022, fiindcă primarii cunosc cel mai bine nevoile și prioritățile locale. Ușa mea este deschisă pentru toți primarii din județ, iar în această perioadă, în care muncim la bugetul pentru anul 2022, comunicarea cu aceștia este cu atât mai importantă.”

Mai trebuie spus că în anul 2021, Consiliul Județean Arad a alocat Primăriei Cărand 290 000 lei, pentru modernizarea grupului sanitar din comună, respectiv reabilitarea căminului cultural și a sediului primăriei. Lucrările sunt aproape finalizate, realizarea ultimelor detalii fiind condiționată de condițiile meteorologice.

 


 

fashiondays.ro