Stire

58 de muncitori pe șantierul Spitalului de Oncologie

13.01.2022 ⋅ 0 comentarii


Anul a început în forță pe șantierul Spitalului de Oncologie, spital construit de Consiliul Județean Arad din fonduri guvernamentale. La inspecția de astăzi, realizată de angajații Consiliului Județean, au fost găsiți 58 de muncitori pe șantier.

„Așa cum am promis, construcția se va finaliza în această primăvară! Suntem la faza finisajelor interioare. Se montează corpurile de iluminat, se realizează șpaleții pentru uși și ferestre. Toate ușile și ferestrele noi au fost montate. După finalizarea construcției propriu-zise, vom trece la mobilarea spațiilor. Ne dorim să realizăm la Arad și o linie de radioterapie și pentru finanțarea ei am depus un proiect prin Planul Național de Redresare și Reziliență”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Spitalul de Oncologie va avea 50 de paturi pe o suprafață construită desfășurată de aproximativ 3.500 metri pătrați. Valoarea totală a investiției este de aproximativ 13 milioane lei. Pentru prima oară când Aradul își construiește un Spital de Oncologie amenajat special în acest scop, cu circuite separate și aparatură modernă. Lucrarea aparține Consiliului Județean și face parte din programul Consiliului Județean de construire a cinci spitale noi în Arad.

Consiliul Județean Arad este singurul din țară cu un plan atât de consistent de modernizare a sistemului de sănătate publică, cu finanțare din trei surse: fonduri europene, programe naționale și bugetul local. În anul 2021, suma destinată de Consiliul Județean Arad pentru modernizarea spitalului, din cele trei surse amintite, a fost de aproximativ 10 milioane de euro.

 

 


 

fashiondays.ro