Stire

5 lucruri interesante despre jocurile de noroc

10.01.2022 ⋅ 0 comentarii

Norocul este un factor pe care îl invocăm în multe contexte, chiar și când totul ține de alegerile pe care le face. Însă când ne jucăm sloturi, cărți sau alte jocuri, norocul este chiar factorul decisiv. Cum nu putem să-l controlăm, suntem fascinați și ne lăsăm controlați de el, sperând la un câștig. Jocurile de noroc devin astfel o sursă puternică de emoții și distracție. Gamblingul este și o parte a culturii noastre, pentru că de mii de ani face parte din viețile oamenilor. Pe lângă informațiile tehnice sau noutățile din domeniu, jucătorul de cazino vrea să cunoască și curiozități despre jocurile de noroc. De aceea, ți-am pregătit o listă cu cinci lucruri interesante despre acestea, care te vor încânta.


  1. La început, premiile de la sloturi nu constau în bani


Sloturile au apărut în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, în baruri și magazine. Aveau o singură linie de joc și erau mecanice. Tragerea unei manete declanșa rotirea simbolurilor. Câștigurile nu constau în bani, ci, în funcție de joc și local, în anumite produse. Astfel, păcănelele care aveau ca simboluri fructe aduceau premii ca banane, portocale, mere. Alte sloturi ofereau șansa de a câștiga țigări, trabucuri sau bere. 


  1. Ruleta se mai numește și „Jocul Diavolului”


Ruleta este un joc popular în multe cazinouri online și offline. Denumirea de „Jocul diavolului” i se datorează unui mare afacerist din Monte Carlo. În 1860, Francois Blanc a transformat principatul de pe riviera franceză într-o Mecca a jocurilor de noroc. El a introdus ruleta în cazinourile sale și, curând, aceasta a devenit cel mai popular și profitabil joc. Legenda spune că Francois Blanc a făcut un pact cu Diavolul pentru a obține secretele ruletei, de aceea suma numerelor înscrise pe ea este 666. 


  1. Keno are o istorie de 2.000 de ani


Keno este un joc de tip loterie, disponibil la multe cazinouri fizice și online. Izvoarele istorice au dezvăluit că a apărut în China, cel puțin acum 2.000 de ani. Pentru că nu mai aveau bani pentru armată și populația era deja sărăcită de războaie, liderii Chinei au trebuit să găsească noi metode de finanțare. Așa a apărut keno, care presupunea alegerea unui caracter dintr-un total de 80 și oferirea unui premiu câștigătorilor. Rezultatele extragerilor se trimiteau în localități prin intermediul porumbeilor. 


  1. Sunt șanse mici să ai o chintă roială la poker


Pokerul este un joc foarte popular, care are numeroase variante de joc. Cel mai popular este Texas Hold’em, care se joacă în toată lumea. Mulți jucători speră la o chintă royală în timpul partidelor, dar ce nu știu este că șansele de a o obține sunt foarte mici. Statisticienii au stabilit că șansele sunt de 1 la 649.740. Așadar, dacă ai avut vreodată o chintă roială, te poți considera norocos. Și mai norocos ești dacă reușești să câștigi la loterie, șansele fiind de 1 la 45.000.000.


  1. Cazinoul are întotdeauna un avantaj


Toată lumea știe cât de profitabile sunt cazinourile, deși multe jocuri par să-ți ofere șanse egale de câștig. Totuși, la fel ca orice afacere, și operatorii de gambling trebuie să facă profit. Avantajul cazinoului provine din procentajul de câștig. De exemplu, la păcănele online, există un indice pentru fiecare joc, numit RTP. Acesta desemnează rata de returnare către jucători și se situează de obicei între 870% și 98%. Asta înseamnă că, pe termen lung, cazinoul are de câștigat, chiar dacă ocazional oferă câștiguri. Avantajul casei există și la alte jocuri. De exemplu, ruleta are 38 de numere, dintre care 18 roșii, 18 negre și 2 verzi. Astfel, ai 18 șanse de câștig și 20 de pierdere.


Jocurile de noroc sunt distractive și interesante. Nu te lăsa însă absorbit de ele, pentru că dependența de gambling poate avea consecințe serioase. Joacă responsabil, astfel încât viața ta să nu aibă de suferit.

fashiondays.ro