Stire

Amenajarea holului - 3 soluții pentru un spațiu practic

12.01.2022 ⋅ 0 comentarii

Holul de intrare nu este un spațiu pe care să îl neglijezi în amenajarea locuinței. În fond, acesta reprezintă primul contact pe care musafirii îl au cu locuința ta, de aceea nu trebuie să fie doar un loc de depozitare a obiectelor pe care le dorești la îndemână. Cu puțină atenție la detaliile de amenajare, holul poate să reprezinte atât un spațiu practic, cât și un loc deosebit de primitor și elegant.


Iată, în acest sens, trei soluții concrete de amenajare a holului de la intrarea în locuință.

Ține cont de configurația holului

Pentru a profita la maxim de spațiul util, este important să ții cont de forma și dimensiunea holului. Doar în acest fel vei reuși să amenajezi aici un loc cât mai practic, dotat cu toate obiectele necesare.


Pentru holurile înguste, folosește fie piese de mobilier de formă alungită, fie unele amplasate pe înălțime. În schimb, în spațiile de formă dreptunghiulară sau pătrată poți aranja în mod creativ cu mai multe obiecte decorative, de dimensiuni diferite și eventual cu forme mai originale, cum este de exemplu un fotoliu. Alegerea corectă a pieselor potrivite poate transforma acest spațiu într-unul nu doar util, ci și amenajat cu gust. 


Înviorează totul cu o pată de culoare folosind un covor în culori vii sau o traversă decorativă. Alege din toată gama de traverse Decorino modelul și dimensiunea potrivită pentru holul tău, ca să îl conferi un aspect primitor și personal. Un tapet decorativ aplicat de exemplu doar pe unul din pereți poate, și el, să transforme spațiul. Acesta conferă profunzime câmpului vizual, indiferent dacă holul este îngust sau de formă pătrată.

Folosește piese cu spații de depozitare

Pentru a face din holul de intrare un spațiu cât mai bine organizat, integrează aici piese de mobilier utile, care au suficiente locuri de depozitare pentru toate lucrurile pe care le folosești. Cele mai practice în acest sens sunt băncuțele din lemn, cu spații integrate pentru depozitarea încălțămintei sau a accesoriilor. 

Dacă holul este mai îngust, alte piese utile pe care le poți folosi sunt pantofarele înalte. Prin faptul că sunt compacte și de obicei într-o singură culoare, nu încarcă vizual spațiu. Acestea oferă și variante practice de depozitare.

Amenajează o mică bibliotecă

O altă soluție practică mai ales într-un hol îngust este să amplasezi pe un perete un panou, de exemplu sub forma unei mici biblioteci, utilă pentru depozitare pe verticală. Aici poți să pui, la nevoie, micile obiecte pe care le folosești în mod curent: perii de haine, cutii pentru chei etc. 

Într-un spațiu mai generos, poți renunța la varianta de dulapuri sau etajere în favoarea altor piese mici și discrete: coșuri de iută, cutii mari și colorate sau taburete utile, care au și locuri de depozitare în interior. Acestea sunt soluții practice, dar și deosebit de elegante.


Cine ar fi putut spune că poți crea cu atâta ușurință un loc practic, dar și primitor la intrarea în locuință? Suntem siguri că îți vei găsi inspirația în propunerile de mai sus, pentru a-ți primi musafirii așa cum trebuie!

fashiondays.ro