Stire

Întreținerea halelor și spațiilor de depozitare: 3 sfaturi

12.01.2022 ⋅ 0 comentarii

Halele și spațiile de depozitare sunt locuri menite să ofere posibilitatea de a achiziționa și păstra în siguranță în special obiecte de dimensiuni mari. Cele mai întâlnire astfel de spații sunt garajele, magaziile sau halele, iar pentru a le putea utiliza eficient e nevoie de întreținerea lor periodică. Una dintre principalele greșeli este lipsa de organizare. 


Iată câteva sfaturi utile pentru întreținerea halelor și spațiilor de depozitare, astfel încât să obții locul practic pentru obiectele tale de diferite dimensiuni:

Curățenie inițială și la intervale regulate 

Primul aspect important de care trebuie să te ocupi este curățenia. Fiind un loc de depozitare, el trebuie curățat înainte de a-ți organiza eficient obiectele, fie ele utilizate în scop personal sau într-o afacere.  Un depozit sau o hală, de exemplu, ar putea necesita inclusiv dezinsectie sau deratizare. Înainte de amenajarea unui spațiu mare de depozitare, apelează la servicii de curățenie industrială. Astfel, o firmă specializată în domeniu se va ocupa ca locul să fie pregătit în totalitate. Ulterior, la intervale regulate de timp, poți repeta procedurile de curățenie, astfel încât obiectele sau produsele existe în acel spațiu să fie în siguranță. 


Organizarea spațiilor de depozitare

După curățenia temeinică a locului, un al doilea pas în eficientizarea lui îl reprezintă organizarea spațiilor de depozitare. Dacă va fi folosit ca depozit pentru marfă, atunci e posibil să ai nevoie de susținere pentru cutii. În cazul în care depozitezi obiecte personale e bine să le sortezi, pentru a ști ulterior unde să le găsești pe fiecare în parte. Acoperă lucrurile pe care intenționezi să le ții pe termen mai îndelungat, pentru a evita să se murdărească de praf. Folosește cutii sau realizează rafturi din lemn, pentru o utilizare optimă a spațiului. Pont: Indiferent de scopul utilizării spațiului de depozitare, ai grijă ca obiectele să fie ordonate. În acest mod îți va fi mult mai ușor să le identifici ulterior.

Depozitarea obiectelor în funcție de anumite criterii

Halele și spațiile de depozitare sunt utilizate în cele mai multe cazuri pentru depozite de marfă ale unor companii din diverse domenii de activitate. În această situație, produsele vor fi stocate eficient, pe baza unui inventar, și vor fi ușor de identificat. În cazul în care deții un spațiu de depozitare pentru utilizare personală, atunci optează pentru organizarea pe criterii:

În funcție de sezon

Într-o magazie vei duce și frigiderul cel vechi, încă funcțional, bicicletele copiilor, cutii cu dosare, anvelopele de schimb ale mașinii sau sania de iarnă. Acestea sunt doar câteva exemple, dar lista poate fi lungă. Organizează obiectele în funcție de sezon, pentru a-ți fi mai ușor să le identifici. 

Pe categorii de obiecte

Cu ajutorul unor rafturi sau a unor cutii de depozitare, selectează lucrurile pe categorii. Jucării, obiecte de mobilier, electrocasnice, accesorii auto, trusa de pescuit ori obiecte de grădinărit, toate trebuie să-și găsească locul în spațiul cu pricina, însă nu amestecate. 

După spațiul avut la dispoziție

Spațiul de depozitare poate fi eficientizat, indiferent de dimensiunea pe care o are. Amenajarea unor rafturi suspendate, de exemplu, poate fi soluția ideală pentru a organiza în mod practic obiectele ușoare. Construiește-le în garaj sau în magazie, cu ajutorul unor polițe din lemn. Asigură-te că lucrurile depozitate în ele nu au o greutate foarte mare și pot fi susținute de rafturile deschise. 


Halele și spațiile mari sunt în general utilizate de companii pentru depozitarea de marfă. Întreținerea lor se face prin curățare temeinică înainte de a le umple și de curățenie periodică ulterioară. În cazul în care vorbim de o magazie sau un garaj, unde ajung lucruri personale, e nevoie de o organizare eficientă astfel încât locul să devină unul practic pentru fiecare obiect depozitat. 

fashiondays.ro