Stire

Gruparea de hackeri Lazarus, din Coreea de Nord, a dat LOVITURA în 2021! Valoarea criptomonedelor furate este de 400 milioane dolari

14.01.2022 ⋅ 0 comentarii


Hackerii din Coreea de Nord au furat anul trecut active digitale în valoare de 400 milioane dolari în șapte atacuri asupra unor platforme de criptomonede, potrivit unui raport al companiei de analiză Chainalysis. Atacurile sunt atribuite faimosului grup denumit Lazarus.

Pentru hackerii din Coreea de Nord, 2021 pare să fi fost unul dintre cei mai productivi ani, și asta deoarece, potrivit raportului Chainalysis, în 2020 au fost patru atacuri mari, iar în 2021 au fost șapte, valoarea criptomonedelor extrase crescând cu 40%, relatează BBC.

Atacurile au vizat în special firme de investiții și burse centralizate de criptomonede.

Hackerii au folosit diverse tehnici bazate pe phishing, malware și exploit-uri pentru a sifona fondurile din portofelele electronice ale victimelor și pentru a le direcționa către adrese controlate de Coreea de Nord.

Au furate, astfel, criptomonede de pe așa-numitele ”portofele fierbinți” (hot wallets) care sunt conectate la internet și deci sunt vulnerabile la atacuri. Prin aceste portofele se pot trimite și primi criptomonede și userii pot vedea câte token-uri au.

Experții recomandă ca cei care dețin multe criptomonede pe care nu le folosesc des să le mute pe așa-numitele ”cold wallets”, portofele ”reci” care sunt deconectate de la rețeaua globală.

Coreea de Nord este celebră pentru grupul Lazarus care a fost acuzat de implicare în atacurile WannaCry, dar și în atacurile asupra Sony și asupra unor bănci, mai arată sursa citată.

Sursa: realitatea.net