Stire

Panfora Oil & Gas anunţă că demarează construcția primei sonde în perimetrul EX-6 Curtici; vezi unde va fi amplasată

17.01.2022 ⋅ 0 comentarii


Panfora Oil & Gas a anunţat, că astăzi va începe lucrările de construcție a primei sonde de explorare în perimetrul EX-6 Curtici. Potrivit reprezentanţilor companiei, sonda va fi amplasată în perimetrul localității Dorobanți, în zona agricolă, iar lucrările de construcție vor fi efectuate de către o firmă locală. Mai mult, cei de la Panfora se angajează să protejeze agricultura locală și să colaboreze cu comunitatea pentru o explorare și exploatare sigură și durabilă a resurselor naturale convenționale din zonă.

„Compania va începe lucrările la prima sondă de explorare 1E – Dorobanți în baza unei autorizații de construcție eliberată de autoritățile locale în data de 15 noiembrie 2021. Construcția va fi demarată de o firmă locală, cu sediul în Arad, ceea ce confirmă angajamentul Panfora Oil & Gas de a sprijini economia și afacerile locale. Lucrările la această sondă vor dura aproximativ șase luni.

Cu această ocazie, Panfora Oil & Gas reiterează respectul față de comunitatea locală, un obiectiv extrem de important în economia acestui proiect. Lucrările se vor desfășura într-un mod foarte rapid și profesionist, folosind tehnologie de ultimă generație. De-a lungul anilor, compania a răspuns tuturor preocupărilor fermierilor locali și este pregătită să cooperez într-un mod sustenabil cu părțile interesate”, se arată într-un comunicat de presă al Panfora Oil & Gas.

Proteste şi acţiuni în instanţă

În ultimii ani, intenţia Panfora de a fora în zona Curtici s-a lovit de numeroase proteste ale fermierilor şi localnicilor din zonă, care se tem că companiea se află în căutarea gazelor de şist. Au fost organizate proteste, au fost intentate acţiuni în instanţă, cu scopul de proteja agricultura din Câmpia de Vest, care ar putea fi serios afectată în situaţia în care resursele exploatate nu sunt convenţionale, aşa cum declară reprezentanţii Panfora.

Licenţă pentru exploatarea resurselor convenţionale

Potrivit reprezentanţilor companiei, Panfora Oil & Gas SRL este înregistrată în România, face parte din Grupul MOL și este dedicată activităților de explorare și producție (E&P) ale Grupului MOL din România. Compania a fost înființată la sfârșitul anului 2012, are sediul în Cluj Napoca şi deține licență din partea Guvernului României și a Agenției Naționale pentru  Resurse Minerale (ANRM) pentru explorarea și exploatarea resurselor de hidrocarburi convenționale din perimetrul EX-6 Curtici, județul Arad. „Programul de lucrări de explorare din EX-6 constă în măsurători geofizice de suprafață 3D și, într-o etapă ulterioară, forarea a maximum patru (4) sonde, căutarea de noi hidrocarburi convenționale, petrol și gaze naturale în formațiuni de roci convenționale”, au ţinut să precizeze cei de la Panfora.

Fotografia are rol ilustrativ

 


 

fashiondays.ro