Stire

Modelele Apple iPhone 14 Pro ar putea avea Face ID-ul sub ecran

18.01.2022 ⋅ 0 comentarii

Zvonurile cu privire la viitoarea reîmprospătare a seriei Apple iPhone din 2022 continuă să circule. Apple ar putea avea câteva schimbări majore de design pentru modelele de iPhone 14 din 2022. Ultimele informații despre seria Apple iPhone 14 susțin că această serie va avea un design de ecran fără notch, cu un orificiu în formă de pastilă pentru camera frontală. De asemenea, cu cea mai mare parte a hardware-ului Apple Face ID-ului fiind plasat sub afișaj (în loc de crestătură).

Conform site-ului American The Verge, informația confirmă zvonurile anterioare de la cunoscutul analist Apple Ming-Chi Kuo, de la sfârșitul anului trecut. Atunci Kuo a susținut că modelele iPhone 14 Pro și 14 Pro Max din 2022 se vor trece de la designul cu notch la cel cu o decupare pentru camera frontală. Apple a făcut prima sa schimbare majoră la crestătura care conține camera selfie și Face ID-ul cu seria iPhone 13 de anul trecut. Noua serie prezintă o crestătură puțin mai mică decât designul original pe care Apple îl folosea de la iPhone X din 2017.

Mutarea matricei Face ID sub ecran, păstrând doar o mică decupare în formă de pastilă pentru camera foto sau poate două camere, are foarte mult sens. Configurația bazată pe IR a Face ID mai puțin afectat de neclaritatea și culorile slabe care există pentru camerele actuale de sub afișaj. De asemenea, reducerea crestăturii la modelele iPhone 14 Pro la o mică decupare în ecran ar pune Apple din nou pe picior de egalitate cu Samsung. Compania sud-coreeană a avut un astfel de decupaj pe Galaxy S10+, dar smartphone-urile Samsung de top au acum doar o gaură în ecran pentru camera selfie. Este totuși un design mult mai estetic. Nu trebuie să uităm că notch-ul – crestătura Apple a fost criticată de multă lume.

Acestea fiind spuse, se pare că Apple ar putea implementa acest orificiu în formă de pastilă, o schimbare important de design, doar la modelele mai scumpe iPhone 14 Pro, în timp ce modelul standard Apple iPhone 14 va păstra crestătura existentă care include și Face ID.

În plus, se pare că ambițiile Apple de a aduce Face ID sub afișaj se vor extinde în continuare doar la matricea de camere Face ID. Conform unei informații provenite tot de la Kuo, la sfârșitul anului 2021, Apple vrea să plaseze senzorul Touch ID sub afișaj, dar este posibil ca acest lucru să nu se va întâmpla până în 2023 cel mai devreme. Sigur că anul 2022 este abia la început și multe se pot schimba până la lansarea seriei Apple iPhone 14.

Sunt informații că Apple va lansa și un model actualizat de iPhone SE (2022), care va păstra același design larg ca actualul Apple iPhone SE (2020). În plus compania americană va mai adăuga la noul model conectivitate 5G și specificații îmbunătățite. Între timp, se spune că un iPhone pliabil este încă în faza de prototip, Apple ar fi „amânat lansarea pentru a vedea cum progresează tehnologia” înainte de a se angaja pe un dispozitiv de consum. Și această informație a fost anterior susținută de analistul Kuo.

Sursa Foto: Holowaty Krales / The Verge

 


 

fashiondays.ro