Stire

Rusia-Ucraina, un conflict tot mai aproape de realitate. SUA au alocat încă 200 de milioane de dolari pentru înarmarea Kievului

19.01.2022 ⋅ 0 comentarii


Rusia își comasează sute de mii de militari de-a lungul graniței cu Ucraina, iar americanii plusează. Acordă încă 200 de milioane de dolari pentru ca regimul de la Kiev să facă față provocărilor Moscovei.

Administraţia SUA a anunţat miercuri deblocarea unei sume suplimentare de 200 de milioane de dolari drept ajutor acordat Ucrainei pentru apărare, informează Agerpres.

SUA au anunţat în decembrie acordarea acestei sume de ajutor suplimentar pentru Ucraina, în scop defensiv.

„Susţinem suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei şi vom continua să acordăm Ucrainei sprijinul de care are nevoie”, a declarat un oficial al Departamentului de Stat american, care îl însoţeşte pe secretarul de stat Antony Blinken în vizita la Kiev.

Blinken a ajuns miercuri în Ucraina, în contextul îngrijorărilor Kievului şi ale unor aliaţi occidentali cu privire la prezenţa a mii de militari ruşi desfăşuraţi la frontiera ucraineană.

Moscova neagă că are o asemenea intenţie, dar la rândul său solicită garanţii că NATO nu se va extinde către est şi nu va include foste republici sovietice.

Antony Blinken va avea miercuri la Kiev întrevederi cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi cu ministrul afacerilor externe Dmitro Kuleba.

Sursa: realitatea.net


 

fashiondays.ro