Stire

Dosar clasat în cazul bărbatului împușcat de polițistul arădean

19.01.2022 ⋅ 0 comentarii


Cetățeanul austriac a gonit cu viteză, fiind urmărit de Poliție zeci de kilometri până în Arad unde în cele din urmă a intrat cu microbuzul într-un stâlp. Polițiștii au tras mai multe focuri de armă, unul nimerindu-l pe șofer, care a fost spitalizat de urgență și operat. În urma incidentului din data de 13 august 2020, bărbatul și-a pierdut viața după o lună în care a fost sub supravegherea medicilor. Dosarul de cercetare pentru ucidere din culpă a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, în cele din urmă fiind clasat în cursul anului trecut.

Șoferul urmărit de Poliție a reușit să treacă de mai multe filtre, iar în Arad a mers doar pe contrasens. „Poliția orașului Lipova a fost sesizată, prin apel 112, cu privire la un scandal între două persoane în localitatea Căpâlnaș. La fața locului, s-a deplasat de îndată un echipaj de poliție, iar, la momentul sosirii acestuia, un bărbat a demarat pe DN 7, cu un autoturism, spre localitatea Lipova. Polițiștii l-au urmărit pe acesta, care nu a oprit la semnalele acustice și luminoase, fiind constituite trei filtre rutiere (Lipova-Vladimirescu-Arad) și dat în consemn. Bărbatul a ajuns astfel în municipiului Arad, unde a circulat doar pe contrasens, iar pentru oprirea acestuia, după efectuarea somaţiei legale, s-a impus executarea unor focuri de armă în direcţia roţilor din spate ale autoturismului. Pe strada Andrei Șaguna din municipiu, conducătorul auto, un bărbat de 64 de ani, cetățean austriac, a pierdut controlul asupra autoturismului, intrând în coliziune cu un indicator rutier. Întrucât bărbatul era rănit în zona umărului, la fața locului a fost solicitată de urgență o ambulanță, fiind transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale”, au declarat la vremea respectivă reprezentanții IPJ Arad.

Polițiștii au tras nouă focuri de armă, iar unul l-a nimerit în piept pe șoferul de 64 de ani, care s-a dovedit a fi cetățean austriac. Potrivit unor informații, bărbatul în cauză suferea de afecțiuni psihice. 

 


 

fashiondays.ro