Stire

Folia Stretch, alegerea ideală pentru protejarea oricăror bunuri

19.01.2022 ⋅ 0 comentarii

Nevoia de a proteja cat mai bine bunurile din gospodarie, alimentele sau marfurile din depozite este una care a existat dintotdeauna, chiar daca la inceputuri solutiile pe care le aveam la indemana erau destul de limitate. In timp, lucrurile au evoluat destul de mult, astfel ca in prezent avem acces la o gama larga de folii de ambalare si alte solutii prin care putem pastra intacte diferite bunuri. Astazi insa ne vom indrepta atentia asupra unei folii mai speciale si anume, incredibila folie stretch. Utilizata cu precadere in mediile industriale pentru a infolia paletii, folia stretch a devenit un standard si intr-o varietate de alte domenii de activitate unde infoliatul produselor reprezinta o necesitate absolut stricta.

Chiar daca folia stretch este deja utilizata de cateva decenii in intreaga lume in procesele de infoliere si protectie, avantajele de baza ale acesteia sunt adesea usor trecute cu vederea. Astfel, in cele ce urmeaza, vom discuta putin despre avantajele utilizarii foliei stretch in procesele de ambalare.

Manipularea si stabilizarea simpla a produselor de pe paleti

Una dintre calitatile de baza ale foliei stretch reiese din faptul ca aceasta poate fi utilizata cu succes in manipularea si stabilizarea marfurilor ce se afla pe paleti. Majoritatea mediilor industriale utilizeaza folie stretch pentru transporta in deplina siguranta marfurile din depozit pana la destinatia finala, pentru ca aceasta are o rezistenta incredibila, in special daca infolierea se face in mai multe straturi.

Ofera protectie sporita impotriva factorilor de mediu mai putin prielnici

Praful, umezeala si uneori chiar si temperaturile potrivite, pot sta la baza compromiterii calitatii unor marfuri. Din acest motiv, multe companii si nu numai, aleg sa infolieze marfurile sau produsele cu folie stretch, pentru ca aceasta reuseste sa ofere o rezista incredibila la diferiti factori daunatori din medul inconjurator.

Prelungirea valabilitatii alimentelor

Utilitatea foliei stretch nu este insa limitata doar la ambalarea paletilor sia marfurilor din depozitele industriale, astfel ca aceasta poate fi utilizata cu succes si in infolierea produselor alimentare. Ce avantaj are acest lucru? Prelungirea duratei de viata a alimentelor de tot soiul. Astfel, folia stretch poate fi un aliat de nadejde si in gospodarie.

Diferentierea facila a produselor

Dincolo de rolul protectiv al acestei folii, regasim totodata pe lista avantajelor si faptul ca aceasta poate fi utilizata pentru a diferentia anumtie produse. Folia stretch vine intr-o varietate de culori, astfel ca prin utilizarea unor culori distincte, va fi mult mai simplu sa se identifice anumite produse, fara a mai desface ambalajul

Folie stretch manuala sau automata?

Exista doua timpuri de folie stretch si anume, folie stretch manuala si automata. Cea autmata poate fi utilizata numai cu ajutorul unor aparate speciale, fiind vorba despre o folie ce poate fi tensionata chiar si pana la 300%. Aceasta asigura protectie impotriva loviturilor si ofera o stabilitate excelenta marfurilor de pe paleti. Cea manuala este utilizata in general la infolierea individuala a produselor, cum este spre exemplu protejarea mobilierului atunci cand este transportat. Spre deosebire de cea automata, aceasta poate fi tensionata pana undeva la 150%.


 

fashiondays.ro