Local Stire

Consiliul Județean va investi 227 de milioane de lei în drumurile județene

04.02.2022 ⋅ 0 comentarii


„Fondurile europene sunt principala sursă de finanțare pentru drumurile județene și în acest an. Fondurile guvernamentale și veniturile proprii susțin strategia noastră pentru drumuri mai bune”
, a spus Răzvan Cadar, vicepreședintele Consiliului Județean Arad. Acesta a precizat că, în construcția bugetului, investițiile în drumuri reprezintă o prioritate, alături de sistemul de sănătate.

„Alocăm și în acest an sume mari de bani pentru refacerea drumurilor. În total, vom investi 227 de milioane lei, sumă care reprezintă 45% din bugetul instituției, 73,4 milioane lei reprezentând fonduri europene. Proiectele cele mai mari sunt drumul expres Arad – Oradea, centura de Sud-Est și continuarea lucrărilor la Arad – Șiria – Pâncota – Buteni. În strategia noastră pentru drumuri, avem prevăzute lucrări în toate zonele, în funcție de nevoile obiective și de strategia generală de dezvoltare a județului. De asemenea, investim sume importante pentru întreținerea drumurilor județene 57,6 milioane”, a declarat vicepreședintele Cadar.

Printre sumele alocate astăzi menționăm modernizarea DJ 572 km Limită Judeţ Timiș – Lipova pentru care s-a alocat suma de 30 milioane lei. De asemenea, 15 milioane lei au fost alocate pentru modernizarea DJ 793E Dieci – Dezna, pentru DJ 709A Mâsca – Mădereat – Arăneag 9 milioane, iar pentru studiul de fezabilitate al investiției „Drum Expres Oradea – Arad” s-a alocat suma de 4.572.000 lei.


 

fashiondays.ro