Stire Politic

Răspunsul Rusiei la sancţiuni. Moscova taie legaturile aeriene cu Marea Britanie şi interzice intrarea în spaţiul său aerian a oricărui avion care vine din Regatul Unit

25.02.2022 ⋅ 0 comentarii


Din 25 februarie, Agenția Federală de Transport Aerian a închis spațiul aerian rusesc pentru zborurile aeronavelor deținute, închiriate sau operate de Regatul Unit, se arată pe site-ul oficial al Ministerului Transporturilor al Federației Ruse.

„Pe 25 februarie 2022, de la ora 11:00, ora Moscovei, a fost introdusă o restricție privind utilizarea spațiului aerian al Federației Ruse pentru zborurile aeronavelor deținute, închiriate sau operate de o persoană asociată cu Regatul Unit sau înregistrată în Regatul Unit, pentru puncte de pe teritoriul Federației Ruse, inclusiv zboruri de tranzit prin spațiul aerian al Federației Ruse„, se arată pe site-ul ministerului.

„Această măsură a fost luată în conformitate cu prevederile Acordului interguvernamental privind serviciile aeriene dintre Rusia și Regatul Unit, ca răspuns la deciziile neprietenoase ale autorităților aviatice din Regatul Unit cu privire la restricția asupra zborurilor regulate ale aeronavelor deținute, închiriate sau operate de o persoană asociată cu Rusia. sau înregistrat în Rusia”, se mai arată în justificarea deciziei.

Joi, în conformitate cu normele dreptului internațional – pentru a discuta problema zborurilor dintre cele două țări – a fost transmisă autorităților aviatice britanice o propunere de a organiza consultări. În această dimineață, vineri, a fost primit un răspuns negativ de la colegii din Marea Britanie.

Aceasta este baza pentru adoptarea de către partea rusă a măsurilor oglindă în conformitate cu prevederile Acordului interguvernamental privind serviciile aeriene dintre Rusia și Regatul Unit, pentru a respecta principiul parității și egalității de drepturi pentru companiile aeriene”, mai scriu autorităţile ruse.

Sursa: romaniatv.net


 

fashiondays.ro