Local Cultura

Peste 10 zile incepe Gala Elitelor Arădene 2022

09.03.2022 ⋅ 0 comentarii

Gala Elitelor Arădene 2022, se va desfășura în data de 19 martie, în sala Palatului Cultural Arad. Consiliul Elitelor, alături de cele două universități, cu sprijinul Primăriei Arad și a Consiliului Județean Arad și cu implicarea a numeroase asociații din Arad, acorda premii, pe categorii, catre șase personalități care au lăsat un impact în comunitate.

În cadrul Galei Elitelor Arădene se vor acorda 6 premii, după cum urmează:

Premiul Caius Iacob – pentru matematică, științe inginerești;

Premiul Dimitrie Cameniță – pentru științe sociale, economie și antreprenoriat;

Premiul Sever Frențiu – pentru științe umaniste și arte;

Premiul Aurel Ardelean – pentru științe biologice și biomedicale;

Premiul Ștefan Augustin Doinaș – pentru performanțe deosebite în educație;

Premiul Francisc von Neuman – pentru promovarea imaginii Aradului.


„Colegii noștri care sunt membri în echipele de evaluare analizează dosarele și vor anunța câștigătorii pe data de 19 martie, în cadrul galei. Cele trei comisii de la universitatea noastră sunt conduse de membrii ai Academiei Române, tocmai pentru a da greutate acestor premii și evaluări. Mă bucur că suntem împreună cu societatea civilă și cu autoritățile în acest demers important care este Gala Elitelor Arădene”, a spus prof. univ. dr. Ramona Lile, rector UAV.


„Acest gen de evenimente, de la an la an a crescut în valoare și popularitate (…). În comisiile care s-au format (la UVVG, n.red.) se regăsesc personalități de renume național, în domeniul de referință, și care pentru data de 19 vor delibera, anunțând câștigătorii. Ne dorim ca acest gen de evenimente să strălucească de la an la an ca valoare. Aradul universitar are resurse valoroase umane și prin identificarea acestor resurse putem că gândim și la perspectiva dezvoltării urbei noastre”, a spus prof. univ. dr. Petru Dărău, prorector al UVVG.


„Felicit inițiativa celor care îndrăznesc să definească elitele arădene, chiar dacă sunt conștient că nu toți cei care ar merita vor fi acum recompensați. Este însă o competiție și ca orice altă competiție ea îndeamnă ca oamenii de valoare să rămână conectați, motivați, determinați să se autodepășească. De aceea, eu cred că deschidem un ciclu de evenimente care se pot transforma într-o tradiție și pot aduce Aradului plus valoarea”, a spus Iustin Cionca.


Inițiatorii acestui proiect au adresat cuvinte de mulțumire tuturor celor implicați în organizarea Galei Elitelor Arădene.

„În calitate de reprezentant al Consiliului Elitelor Arădene vreau să adresez un mesaj de mulțumire în primul rând celor două universități pentru deschiderea pe care au manifestat-o la ideea noastră de a organiza această gală, pentru implicarea de care au dat dovadă și așteptăm cu nerăbdare ziua de 19 martie când vor fi anunțați premianții. De asemenea, vreau să mulțumesc întregului portofoliu de firme și asociații care ne-au onorat printr-un răspuns prompt într-un timp relativ scurt la susținerea financiară a acestei gale. Mulțumirile noastre se adresează din inimă pentru sprijinul acordat atât nouă, cât și întregii Gale care implică foarte multe activități. De altfel, colegii din Consiliul Elitelor au muncit în această perioadă foarte mult și sperăm să vă putem prezenta un eveniment pe măsura numelui pe care îl poartă”, a spus Nicolae Iancu.

„Ce reprezintă această gală, ce ne mână în acest demers al nostru? Nimic altceva decât faptul că Aradul are nevoie de recunoaștere a elitelor proprii. Elite, vigoare, frumusețe, valoare, toate duc la o evoluție a societății noastre, prin care noi – cei care organizăm acest eveniment – dorim să arătăm copiilor noștri că există valoare, că Aradul are valori și că trebuie să și le promoveze”, a spus Ciprian Cristea.


Organizatori

Consiliul pentru Elitele Arădene

reunind

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad

Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad


în parteneriat cu

Marea Lojă Națională din România


la iniţiativa asociaţiilor

Fraternitas 37

Concordia 271

Preparandia 345

Milan Tabacovici

Aurel Ardelean Academica

Sever Frențiu 2020

Casa cu LacătMai multe informatii puteti gasi pe site-ul evenimentului >> 
www.galaelitelor.ro

fashiondays.ro