Informatii

Care este prețul aurului la casele de amanet în această perioadă?

28.03.2022 ⋅ 0 comentarii

Aurul, acest metal prețios extrem de apreciat și spectaculos, reprezintă garanția perfectă pentru un împrumut la casa de amanet. Reper sigur al valorii și un adevărat refugiu pentru investitori în perioadele de criză, aurul aproape că a devenit un bun de consum. Pe lângă faptul că are o rezistență excelentă la oxidare și coroziune și se folosește în diverse domenii, acesta este considerat un metal nobil. Cea mai mare parte a producției de aur se îndreaptă spre realizarea de bijuterii. Oamenii investesc în aur, dar îl utilizează și pentru a depăși perioadele mai puțin favorabile din punct de vedere financiar. După cum bine știm, metalul prețios își păstrează valoarea în timp. Însă, care este prețul său la casele de amanet în prezent? Află mai departe câteva detalii interesante.

Cum se stabilește prețul aurului la amanet?

La nivel național, instituția care reglementează prețul unui gram de aur este Banca Națională a României (BNR). Costul pentru gramul de aur la amanet ia în considerare valorile oferite de BNR, dar evaluează metalul prețios plecând și de la cotațiile bursei de specialitate London Metal Exchange, unul dintre cele mai mari hub-uri pentru tranzacții cu aur din lume. În funcție de aceste cotații și ținând cont de cererea și oferta de pe piață, casele de amanet își stabilesc propriile tarife. Unele agenții fie cumpără, fie evaluează aurul cu 10% sub prețul de bursă al metalului, convertit în lei. La vânzare, se adaugă 10% peste prețul de bursă. În general, această practică este folosită de unele case de amanet pentru aurul de 14 karate, cel mai des tranzacționat.

Cu cât se vinde gramul de aur la amanet?

Principalul criteriu care se ia în considerare pentru calcularea prețului unui gram de aur este puritatea metalului prețios. Este important de știut că acest minereu rar, în starea sa naturală, nu poate fi prelucrat. Fiind prea moale, se combină cu alte metale, de exemplu argint, zinc ori cupru. Astfel, se obține un aliaj, ceea ce înseamnă că puritatea produsului final se determină în funcție de părțile de aur pur pe care le conține. Fiecare karat reprezintă 1/24 părți de aur într-un aliaj, iar cel mai pur și fin se consideră aurul de 24k. În acest sens, gramul unui preț de aur va fi diferit în funcție de puritatea sa.

Având în vedere faptul că prețul metalului prețios prezintă fluctuații constante este destul de dificil de stabilit un cost precis, într-un anumit moment. Totuși, anumite case de amanet sunt transparente și își afișează prețurile de cumpărare a aurului, de exemplu, pe paginile web. Prin urmare, putem observa că în această perioadă costul unui gram de aur de 14k este puțin peste 140 de lei, iar cel al aurului de 18k se apropie de 185 de lei. În cazul unei purități mai mari și prețul de cumpărare al metalului prețios crește. Astfel, un gram de aur de 21k depășește 200 de lei, în timp ce gramul de aur pur, de 24k, ajunge la prețul de 240 de lei.

Ce îți oferă o casă de amanet?

Casa de amanet reprezintă una dintre cele mai simple și rapide modalități de a obține bani. Poți beneficia de prețuri avantajoase privind gramul de aur, atât pentru operațiunile de vânzare-cumpărare, cât și pentru amanetare. Indiferent că alegi să-ți lași aurul drept garanție pentru un împrumut sau dorești să-l vinzi definitiv către casa de amanet, primești banii pe loc, fără să fie necesare prea multe documente.

 

Casele de amanet derulează tranzacții sigure, corecte și transparente. Din acest motiv oamenii își îndreaptă atenția spre aceste agenții oricând își doresc să obțină rapid o sumă de bani sau să achiziționeze bijuterii din aur la prețuri mult mai bune decât în magazinele de specialitate.

fashiondays.ro