Informatii

Ce încălțăminte porți la costum - 3 idei de asortare

28.03.2022 ⋅ 0 comentarii

Chiar dacă nu ești fanul ținutelor elegante cu costum, de tip sacou asortat la pantaloni, pentru fiecare zi, cu siguranță ai deja câteva articole de îmbrăcăminte de acest fel în șifonier. Fie că îl porți la un eveniment sau o ocazie specială, costumul trebuie asortat cu încălțămintea potrivită. 


Dacă ți se pare dificilă completarea unei ținute formale cu pantofii asortați, sau crezi că negrul este cea mai bună soluție în orice moment, ai la îndemână mai multe variante extrem de versatile și de chic de încălțăminte ce poate fi purtată la un costum bărbătesc. Iată câteva propuneri.

Pantofii din piele lăcuită

Pentru ocazii formale precum nunta unor prieteni, un banchet sau un eveniment de familie, pantofii eleganți din piele naturală netedă, cu un luciu delicat, sau cei piele lăcuită completează cel mai bine un outfit cu smoching sau costum. 


Ca regulă generală, atunci când alegi încălțăminte pentru bărbați, aceasta trebuie să fie mai închisă la culoare decât costumul. Din acest motiv, poți purta pantofi negri sau bleumarin închis la costume în nuanțe foarte închise. 


În schimb, modelele de tip Oxford sau Monk Strap, de culoare maro sau cărămiziu, cu închidere cu șiret, respectiv cataramă, sunt potrivite atât pentru costume navy, cât și pentru unele maro sau gri deschis. Acești pantofi închiși, cu alură clasică, reprezintă oricând simbolul unui stil vestimentar rafinat și reușit. 

Pantofii potriviți pentru un stil casual

Dacă mediul de lucru este mai relaxat și îți permite să adopți un stil casual, poți purta costume și sacouri din materiale și texturi mai fine și mai fluide, de exemplu bumbac sau stofă ușoară, pentru ținutele de zi. 


Alege în aceste cazuri costume cu un pattern discret, cum ar fi carourile sau dungile fine, din bumbac sau tweed ușor de lână. O cămașă slim fit este ideală în aceste situații, și în plus, nu ai nevoie neapărat de cravată sau papion.


Asortează cu o pereche de Oxfords cu șiret, pentru o ținută mai stilată, sau cu pantofi de tip Derby, mai comozi și mai lejeri, pentru o notă mai degajată. La fel de potriviți sunt însă și o pereche de mocasini confortabili de piele, mai ales pe timpul verii.

Pantofi sport

Contrar anumitor așteptări, poți purta pantofi sport la ținute degajate, de zi. Cele mai potrivite combinații vestimentare sunt cele cu sacou și pantalon gri, petrol sau navy. 


Asortează cu o cămașă albă sau cu imprimeuri discrete, din in, bumbac sau poplin ușor, pentru confort maxim. Pentru un plus de efect poți purta pe sub costumul și un hanorac de tip hoodie, cu glugă.


Cea mai bună recomandare în privința tipului de încălțăminte este să alegi în aceste cazuri modele clasice de pantofi Adidas, fie cei simpli fie cei cu dungă, și preferabil de culoare albă. Astfel vei păstra un look relaxat, degajat pentru întregul tău outfit și te vei simți extrem de bine. 


Ai de ales dintre recomandările de mai sus piesele potrivite pentru tine, care să te facă sa te simți confortabil, și care inspiră în același timp eleganță și mult bun gust! Care este combinația ta preferată de pantofi și costum?

fashiondays.ro