Stire

Microgranturi şi granturi pentru capital de lucru în valoare totală de 300 milioane de euro pentru sectorul agroalimentar

09.05.2022 ⋅ 0 comentarii


Deputatul liberal arădean Glad Varga, vicepreşedintele Comisiei pentru antreprenoriat şi turism, susţine că sectorul agroalimentar urmează să beneficieze de microgranturi şi granturi pentru capital de lucru în valoare totală de 300 milioane de euro.

„Măsura a fost aprobată prin ordonanţă de urgenţă şi face parte din pachetul «Sprijin pentru România», care urmăreşte diminuarea impactului negativ al crizei economice asupra agenţilor economici şi asupra populaţiei. 50 milioane euro au fost alocate pentru acordarea de microgranturi, în timp ce pentru granturile pentru capital de lucru este prevăzut un buget de 250 milioane euro.

Microgranturile au valoarea de 5.000 euro şi sunt disponibile pentru categoriile de beneficiari prevăzute de OUG, care îndeplinesc criteriile de eligibilitate: microîntreprinderi, IMM-uri, persoane fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale din industria alimentară și care desfăşoară activități de piscicultură, acvacultură și agricultură”, susţine Glad Varga, deputat PNL de Arad.

De menţionat că valoarea granturilor pentru capital de lucru va fi de:

- 5.000 euro pentru IMM-urile cu cifra de afaceri aferentă anului 2019 cuprinsă între 5.000 - 33.350 euro;

- 15% din cifra de afaceri, fără a depăși suma de 120.000 euro pentru IMM-urile cu cifra de afaceri aferentă anului 2019 mai mare de 33.350 euro.

Informaţii suplimentare privind modalităţile de contractare a finanţărilor sunt disponibile pe pagina Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene https://mfe.gov.ro , iar apelurile de proiecte vor fi lansate prin intermediul plaformei IMM Recover.


 

fashiondays.ro