Stire

Sentința finală în dosarul Colectiv. Arădeanul Andrei Găluț va primi despăgubiri reprezentând daune morale și materiale

12.05.2022 ⋅ 0 comentarii


Curtea de Apel Bucureşti a dat sentinţa finală în dosarul „Colectiv”, joi, după ce judecătorii au amânat decizia de mai multe ori, invocând complexitatea dosarului. Cristian Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 4 şi actual edil al Sectorului 5, a fost condamnat la 4 ani de închisoare. Patronii clubului au primit între 6 și 11 ani de închisoare. Gancea a fost condamnat la 6 ani şi patru luni de închisoare, Anastasescu a primit 11 ani şi 8 luni de detenţie, iar Mincu 8 ani.

Pirotehniştii Viorel Zaharia şi Marian Moise au primit pedepse de câte 6 ani şi zece luni. Totodată, pompierii ISU Antonia Radu şi George Matei au fost condamnaţi la 8 ani şi 8 luni de închisoare fiecare. De asemenea, în cazul Danielei Niţă, proprietara firmei de articifii, procesul a încetat pentru că aceasta a decedat, iar directorul societăţii, Cristian Niţă, a primit 2 ani şi 6 luni de închisoare pentru comiterea infracţiunii de sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri.

De asemenea, instanța a dispus plata unor despăgubiri de zeci de milioane de euro pentru familiile victimelor din clubul Colectiv. Despăgubirile trebuie plătite în solidar de Primăria Sector 4 (condusă la momentul incendiului de primarul Cristian Popescu Piedone), Inspectoratul Pentru Situatii De Urgenta ”Dealu Spirii” Bucuresti-Ilfov, firmele SC Colectiv Club SRL, Sc Golden Ideas Fireworks Artists SRL patronii Colectiv – Anastasescu George Alin, Mincu Costin, Gancea Paul Cătălin și pirotehniștii Moise Marian și Zaharia Viorel.

Despăgubiri va primi și arădeanul Andrei Găluț, solistul Goodbye to Gravity, care și-a pierdut colegii de trupă și logodnica în seara fatidică. După ce a trecut prin nu mai puțin de 30 de operații și se află încă în recuperare, tânărul a luat decizia de a-și schimba viața radical. Conform Impact, care citează surse din proximitatea artistului, Andrei, aflat acum în Germania, a luat decizia de a nu mai reveni în România. Tânărul artist încă nu și-a încheiat programul de fizioterapie, mâna sa nefiind recuperată. El va primi despăgubiri de 1.000.000 euro reprezentând daune morale şi 400.000 euro reprezentând daune materiale, potrivit soluției Curții de Apel București. 


 

fashiondays.ro