Stire

Sentința finală în dosarul Colectiv. Arădeanul Andrei Găluț va primi despăgubiri reprezentând daune morale și materiale

12.05.2022 ⋅ 0 comentarii


Curtea de Apel Bucureşti a dat sentinţa finală în dosarul „Colectiv”, joi, după ce judecătorii au amânat decizia de mai multe ori, invocând complexitatea dosarului. Cristian Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 4 şi actual edil al Sectorului 5, a fost condamnat la 4 ani de închisoare. Patronii clubului au primit între 6 și 11 ani de închisoare. Gancea a fost condamnat la 6 ani şi patru luni de închisoare, Anastasescu a primit 11 ani şi 8 luni de detenţie, iar Mincu 8 ani.

Pirotehniştii Viorel Zaharia şi Marian Moise au primit pedepse de câte 6 ani şi zece luni. Totodată, pompierii ISU Antonia Radu şi George Matei au fost condamnaţi la 8 ani şi 8 luni de închisoare fiecare. De asemenea, în cazul Danielei Niţă, proprietara firmei de articifii, procesul a încetat pentru că aceasta a decedat, iar directorul societăţii, Cristian Niţă, a primit 2 ani şi 6 luni de închisoare pentru comiterea infracţiunii de sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri.

De asemenea, instanța a dispus plata unor despăgubiri de zeci de milioane de euro pentru familiile victimelor din clubul Colectiv. Despăgubirile trebuie plătite în solidar de Primăria Sector 4 (condusă la momentul incendiului de primarul Cristian Popescu Piedone), Inspectoratul Pentru Situatii De Urgenta ”Dealu Spirii” Bucuresti-Ilfov, firmele SC Colectiv Club SRL, Sc Golden Ideas Fireworks Artists SRL patronii Colectiv – Anastasescu George Alin, Mincu Costin, Gancea Paul Cătălin și pirotehniștii Moise Marian și Zaharia Viorel.

Despăgubiri va primi și arădeanul Andrei Găluț, solistul Goodbye to Gravity, care și-a pierdut colegii de trupă și logodnica în seara fatidică. După ce a trecut prin nu mai puțin de 30 de operații și se află încă în recuperare, tânărul a luat decizia de a-și schimba viața radical. Conform Impact, care citează surse din proximitatea artistului, Andrei, aflat acum în Germania, a luat decizia de a nu mai reveni în România. Tânărul artist încă nu și-a încheiat programul de fizioterapie, mâna sa nefiind recuperată. El va primi despăgubiri de 1.000.000 euro reprezentând daune morale şi 400.000 euro reprezentând daune materiale, potrivit soluției Curții de Apel București.