Stire

Excursie la Cazanele Dunării și Cascada Bigăr cu elevi de la şcolile din Bârsa și Buteni (FOTO şi VIDEO)

31.05.2022 ⋅ 0 comentarii


Ceea ce dai copiilor de astăzi aceea vor primi și tot aceea vor și aprecia mai târziu. Dacă le dăm manele, creația unor oameni cu cel mult opt clase și poate de multe ori semianalfabeți, acolo se vor limita, la manelele cântate pe toate gardurile, însă dacă îi îndrumăm spre o muzică bună aceea vor aprecia, pentru că ei ceea ce primesc din societate aceea apreciază...

Nu copiii sunt vinovați de ceea ce se întâmplă astăzi în scoli și în societate, ci aceeia care i-au îndrumat de mici și vorbim de cei şapte ani de acasă în primul rând și apoi de școală și societate. Înainte de a păși la școală copilul a avut exemple de urmat acasă, de aceea părintele are o mare responsabilitate.

Dacă îi ghidăm de mici pe o cale bună în viață aceea o vor urma. Chiar și biblia spune: „Învață pe copilul tău calea lui DUMNEZEU și mai târziu nu se va abate de la ea și cred că este mai mult decât suficient ca să înțelegem esența. Din păcate am ajuns ca națiune să dăm la o parte valorile noastre de secole și să introducem în școli educația sexuală la copii de 10 -14 ani, în loc de Religie și o educație sănătoasă, dar încă mai sperăm să ne trezim la realitate ca națiune, până nu e prea târziu.

Am avut prilejul din nou să fiu aproape de niște copii minunați timp de o zi, mai precis de aproximativ 40 de elevi de la şcolile gimnaziale din Bârsa și din Buteni și pot să spun că am rămas profund impresinat de acești copilași. Nu am auzit nici măcar o înjurătură într-o zi întreagă, decât râsete dulci de copii și voie bună. Asta înseamnă că atât părinții, cât și profesorul de religie și-au făcut bine treaba, contribuind din plin la educația acestor suflețele minunate. Fiecare copilaș este un univers la urma urmei, care poate fi atât de frumos modelat, dar rămâne ca fiecare părinte și dascăl să pună suflet în ceea ce face pentru a scoate oameni de nădejde din acești copii. Profesorul de religie Mariana Faur sau „doamna”, așa cum o alintă copii, este un profesor care pune mult suflet în munca cu aceste suflețele minunate, este mereu aproape de copii, de aceea și orele de religie sunt așteptate cu nerăbdare atât de copiii din Buteni cât și de cei din Bârsa unde doamna este profesoară. Mai mult, doamna are copii la orele de religie și dintre copiii neoprotestanți, fie baptiști sau penticostali, fiind preferata copiilor, iar acest lucru spune mult. Dar profesoara Mariana Faur nu se rezumă doar la orele din școală, ci organizează și câte o excursie cu acestia, tocmai pentru a-i ține uniți și a-i învăța să socializeze, să se accepte unii pe alții, chiar dacă sunt de la două școli diferite, însă cu toții sunt elevii doamnei profesoare. (Nu este ușor acest lucru într-o societate care promovează individualismul). Cred că aceste excursii au un rol extraordinar de important pentru acești copii, pe de o parte aceștia învață să socializeze, iar pe de altă parte copiii văd lucruri noi și din fiecare excursie la care iau parte copiii au ce învăța.

Croazieră de la Orşova la Cazanele Dunării

În urmă cu două zile acești copii, sub îndrumarea profesoarelor Mariana Faur și Izabela Toma dar și a câtorva părinți, au făcut o excursie la Dunăre, mai precis o croazieră pe Dunăre de la Orșova până la Cazanele Dunării, prilej în care acești copii au descoperit o altă lume, o lume a ambarcațiunilor și a vaporașelor care i-a fascinat efectiv, pentru majoritatea dintre ei a fost prima croazieră pe ape. După acest obiectiv a urmat un altul, respectiv sa vizitat cascada  Bigăr din comuna Bozovici – Caraș Severin, care de asemenea i-a fascinat pe copii.

Județul Caraș Severin este unul foarte pitoresc de altfel și destul de acesibil excursiilor de o zi cu autocarul. Astfel de excursii au mai fost organizate și în anii trecuți, înainte de pandemie, copiii de la Școala Gimnazială din Bârsa au vizitat și morile de apă de la Rudărie, Arsenal Park de la Orăștie, fiind fascinați de tehnica militară de acolo și Muzeul Bruckenthal din Sibiu, excursii organizate de aceeași doamnă. Se spune că unde dascălul știe să adauge „sarea și piperul” la fiecare lecție, copiii vor fi numai ochi și urechi la oră și vor îndrăgi acel profesor, iar peste ani și ani își vor aduce aminte cu mult drag de acele ore când priveau fără să clipească cum le explica doamna lecția. Da, își vor aduce aminte cu mult drag de anii de școală... și de dascălul copilăriei lor.

„Elevii de la Școala Gimnazială Bârsa și Școala Gimnazială «Gabriel Brola» Buteni, după o lungă perioadă vitregită de impunerea restricțiilor din cauza COVID 19, s-au bucurat de această excursie educativă pentru ei, atât la Cazanele Dunării, cât și la Cascada Bigăr. Elevii au fost fascinați de frumoasele peisaje și croaziera pe Dunăre”, a declarat profesoara de Religie Mariana Faur.


 

fashiondays.ro