Stire

Festival dedicat handbalului în Țara Zărandului

08.06.2022 ⋅ 0 comentarii


 

La finalul săptămânii trecute, în câteva localități ale județului Arad, regiunea Zărandului, a avut loc o serie de evenimente dedicate sportului .

Astfel, în data de 2 iunie, la Gurahonț s-a desfășurat a 50-a ediție a Cupei Zărandului dedicată echipelor școlilor gimnaziale, fete și băieți, la handabal, fotbal și oină.

Au participat, echipele școlilor din Gurahonț, Șimand și Pecica. Clasamentul final al acestei competiții a fost următorul

1 Gurahonț

2 Șimand

3. Pecica

Au fost premiate onorific, componentele echipei de handabl fete Unirea Gurahonț, participantă în sezonul 2013- 2014 la campionatul județean de handbal, Arad

În 3 iunie, în localitatea Vîrfurie, la Școala gimnazială , a avut loc dezvelirea plăcii comemorative a profesorului Păunel Pop.

În data de 4 iunie, la Sărbătoarea sportului din Țara Zărandului, a sosit și fostul mare hadbalist al României, generalul Cristian Gațu împreună cu soția. Soții Gațu au asitat la evenimente până pe data de 6 iunie.

Duminică, 5 iunie, la Școala Gimnazială din Revetiș s-a dezvelit placa comemorativă a profesorului Teodor Mercea, fost antrenor de handbal in prima liga a României.

Tot în 5 iunie, s-a mai dezvelit o placă comemorativă, de data aceasta la Școala Gimnazială din Dieci, a profesorului Gheorghe Lupșa. Tot acolo a avut loc și premierea echipelor de fete și băieti , Crișul Revetiș și Viitorul Almaș de acum 40 de ani , precum și a fostelor jucătoare de divizia A, Marinela Tomuța, Eugenia Ancateu și surorile Elena Coman și Iulia Coman

În finalul evenimentelor s-a disputat un meci intre echipa de campionat județean al Serbiei, Unirea Udzin și o selcțioanată de old boys din Țara Zărandului, urmată de un spectacol folcloric susținut de Primaria Dieci și AsociațiaTraditională ”Strajerii Cociubei”.


 

fashiondays.ro