Stire

Volodimir Zelenski nu vrea să cedeze: „Pacea trebuie să fie exact în condițiile Ucrainei”. Mesaj tranșant după întâlnirea cu Macron și Iohannis

17.06.2022 ⋅ 0 comentarii


Volodimir Zelenski nu este pregătit de negocieri cu Vladimir Putin, deși din ce în ce mai mulți lideri europeni au recomandat un dialog între președinții Ucrainei și Rusiei.

Liderii Uniunii Europene (UE) și Volodimir Zelenski nu ar fi hotărât încetarea focurilor, din partea armatei de la Kiev.

Joi, Emmanuel Macron, Olaf Scholz și Mario Draghi s-au întâlnit cu liderul ucrainean, însă cel puțin pentru moment, nu se ia în calcul organizarea unor negocieri între cele două state, foste membre ale URSS.

„Astăzi este o zi cu adevărat istorică – Ucraina a simţit sprijinul a patru state europene puternice în acelaşi timp. Şi în special sprijin pentru mişcarea noastră spre Uniunea Europeană. Italia, România, Franţa şi Germania sunt cu noi. Toţi cei patru lideri – dl. Draghi, dl. Iohannis, dl. Macron şi dl. Scholz – sprijină candidatura Ucrainei. Desigur, toate procedurile relevante trebuie urmate şi toate statele membre trebuie să se alăture. Dar la întâlnirea noastră de astăzi a fost făcut un pas mare – un pas înainte.

A fost important pentru mine să aud de la lideri un alt lucru fundamental – ei sunt de acord că sfârşitul războiului şi pacea pentru Ucraina trebuie să fie exact cum le vede Ucraina. Cum le vede poporul nostru”, a declarat Volodimir Zelenski.

În urma întâlnirii cu liderii europeni și Klaus Iohannis, președintele ucrainean a primit asigurări cu privire la un nou pachet de sancțiuni anti-Rusia.

„Am discutat cum să depăşim criza alimentată provocată de Rusia. Reluarea exporturilor de produse agricole din Ucraina este vitală pentru zeci de ţări. Şi este un singur motiv pentru care criza alimentară a devenit posibilă: Rusia este de vină şi nimeni altcineva. Toţi liderii au recunoscut asta deja”, a transmis Zelenski.

Volodimir Zelenski, criticat de politologi

Din ce în ce mai mulți analiști politici critică abordarea lui Vlodimir Zelenski în ecuația războiului. Printre aceștia, celebrul Bogdan Teodorescu.

„Există riscul ca un număr de alegători din Europa să încerce să regăsească la ei în țară ‘modelul Zelenski’, care ar fi un model fals pentru că este un model ‘de război’, care se va exporta fie prin epigonism, fie prin anarhism la ei în țară și vor confrunta modelul politicianului standard”, a declarat Bogdan Teodorescu, în emisiunea lui Marius Tucă.

De asemenea, analistul Bogdan Chirieac a avertizat că Volodimir Zelenski a încercat în repetate rânduri declanșarea unui noul Război Mondial.

„Nu este prima dată când domnul preşedinte Zelenski încearcă, prin declaraţiile sale, să atragă NATO în acest conflict. Este foarte clar, președintele Joe Biden a fost extrem de înţelept, liderii europeni la fel. Ajută cu absolut tot Ucraina, inclusiv armata ucraineană, dar NATO, ca instituţie, cea mai mare alianţă politico – militară din istorie, nu intră în război cu Rusia. Nici Rusia, vă spun, nu este capabilă să poarte un război cu NATO. Rusia nu este capabilă să poarte un război cu Polonia. Polonia este mai puternică decât Rusia, în acest moment”, a transmis Chirieac, la Antena 3.

Sursa: romaniatv.net


 

fashiondays.ro