Stire

Ce trebuie să stiți înainte de alegerea caietelor școlare

21.06.2022 ⋅ 0 comentarii


Caietele pentru scoala reprezinta elementul central pe care elevii se bazeaza in fiecare zi, iar aceasta este si cauza pentru care trebuiesc alese cu grija.

De la primul clopotel pana la ultimul, caietul va fi in permanenta alaturi de cel mic, atunci cand ia notite, scrie tema sau noteaza informatii esentiale. Chiar si dupa terminarea lectiilor, acesta joaca un rol esential, acasa este practic pentru memorarea notitelor sau pentru exersarea celor invatate la clasa.

Caietele sunt alese in general in functie de necesitatile fiecaruia, fara a omite niciodata formatul ce trebuie sa va admita sa scrieti confortabil, sa folositi o grafica clara si de ce nu o coperta cu un design placut.

Conform informatiilor noul an scolar incepe pe 5 septembrie, asa ca este destul timp pentru a te gandii ce tipuri de caiete are nevoie cel mic, pentru a nu fi prins nepregatit, iar diversitatea de modele si branduri nu trebuie sa va puna pe ganduri atunci cand alegeti unul dintre ele, popularitatea acestora este bine cunoscuta, iar cele mai utilizate sunt caiete studentesti ce au formatul A4, avand trei varietati de foi, velin, matematica sau dictando.

Cele mai comune caiete au o prindere cu capsa pe interior, avand si cel mai bun raport calitate-pret, totusi daca profesorii nu se opun pot fi eficiente si cele cu spirala avand avantaje multiple precum cele mentionate mai jos.

Caietul cu spira este favoritul studentilor, acest lucru se datoreaza spiralei metalice amplasate pe lateralul acestuia, ce va permite rotirea confortabila a paginilor la 360 grade, pe langa acesta un alt avantaj este dat de coperta, poate nu ati observat inca, dar aceasta este una confectionata dintr-un carton mult mai gros fata de cele normale, pentru a putea fi utile drept suport atunci cand sunt folosite. Filele se pot desprinde mult mai usor fara a afecta structura caietului spre deosebire de cele clasice.

Numar de foi

Aici este important sa va uitati in descrierea produsului atunci cand achitionati online sau pe spatele caietului este mentionat acest lucru, iar inca un aspect important este acela ca, numarul de pagini ce va permite sa scrieti va fi dublu, de exemplu un caiet cu 48 coli va permite scrierea fata verso,

Daca intentionati sa cumparati seturi intregi, este necesar sa stiti ca acestea sunt ambalate in pachet zece sau doisprezece in functie de numarul de foi, intr-un pachet intreg copertile acestora sunt si pentru fete si pentru baieti si nu puteti alege doar un singur model.

Caietele de matematica sau cele speciale de geometrie sunt utilizate mai ales pentru desenul tehnic cu instrumentele adecvate pentru a avea rezultatele dorite la materiile importante, chiar si cu toata pasiunea si efortul depus, acest lucru este imposibil daca raportorul este ciobit sau liniarul nu mai are milimetrul vizibil, acest lucru ar pune in dificultate pe oricine.

Accesorii pentru geometrie

De aceea este fundamental sa aveti in necesarul pe care il intocmiti accesorii precum raportoare, liniare, echere sau compas de calitate, precise si fiabile, dar si creioanele potrivite pentru trasare, astfel duritatea pe care o alegeti se clasifica intre HB pana la 10B, cu cat acest numar creste cu atat mina devine mai moale si usor de aplicat.

Pentru stergere puteti opta pentru guma de sters, acestea se impart in doua categorii, pentru stergerea creioanelor, chiar si cele colorate sau pentru indepartarea cernelii, primele mentionate sunt evident frecvente in penarele copiilor, stergerea inscrisurilor dupa utilizarea stiloului de pe caiete studentesti sau normale este destul de dificila, iar pe coala adesea raman urme in ciuda efortului depus, pentru acestea sunt recomandate picurile.

Copertile pentru caiete sunt necesare pentru pastrarea in conditii optime a acestora, mai ales atunci cand sunt folosite frecvent gradul de deteriorare a continutului, dar si a copertii poate sa creasca, un alt avantaj in reprezinta faptul ca pot fi mai usor de identificat mai ales prin utilizarea etichetelor ce se pot lipi pe acestea, cel mai des sunt intalnite la clasele primare, acolo unde se aplica si mentioneaza, numele, clasa si materia pentru care sunt scrise.

Caietele speciale se refera la cele practice pentru materiile precum geografie, biologie, desen, muzica sau geometrie ce au un format specific 230 x 170 mm sau cele de mari 300 x 210 mm, ce ofera un spatiu dublu de scriere. Paginile sunt concepute special si pentru desen, astfel in partea dreapta a acestuia veti observa o foaie alba, iar partea stanga mereu una liniata, in asa fel incat sa puteti executa grafic desenele explicative ce faciliteaza memorarea.


 

fashiondays.ro