Stire

Festivalul Berii revine la Arad cu Dr. Alban şi Rednex cap de afiş; ce alte surprize au pregătit organizatorii

22.06.2022 ⋅ 0 comentarii


Festivalul Berii revine la Arad, pe Ştrandul Neptun, la sfârşitul săptămânii, cu Dr. Alban şi Rednex cap de afiş. Printre trupele invitate să dea tonul distracţiei pe cele două scene amenajate, se numără de asemenea Zdob şi Zdup, Paraziţii, Connect-R, Compact, DJ Project, Azur, dar şi artişti precum Ionela Gruznic şi YNY Sebi.

Evenimentul, care are un buget total de 870.000 de lei, din care contribuţia municipalităţii, prin Centrul Municipal de Cultură, este de 200.000 de lei, a fost prefaţat astăzi de primarul Călin Bibarţ şi organizatorul Călin Costea, omul de afaceri care deţine brandul „Festivalul Berii”.

Primarul Călin Bibarţ şi-a manifestat speranţa ca la finalul celor trei zile, numărul arădenilor care vor participa la festival să se apropie de cifra de 80.000, câţi se adunau la sfârşitul anilor  ́90 şi începutul anilor 2000 la un astfel de eveniment. „Organizăm Festivalul Berii cu gândul de a revigora partea comercială de pe ştrand. Sperăm ca în cele trei zile, vineri, sâmbătă şi duminică, să atingem cifra de 80.000 de spectatori, sau să fim în progres. Vom avea două scene, cea principală lângă Podul Decebal, iar una în spate la Raţio”, a declarat primarul Bibarţ. Potrivit organizatorilor, prima scenă este amplasată acolo unde a fost şi în 1999, cele două scene fiind poziţionate de o asemenea manieră încât să îi facă pe spectatori să se plimbe printre ele. „Dorinţa noastră este să refacem tradiţia, să cointeresăm firmele mari să vină să participe. Poate în viitor vor deveni cofinaţatori”, a mai spus edilul. Potrivit acestuia, o parte din încasări se vor întoarce în bugetul Centrului Cultural Municipal, care va cofinanţa astfel alte acţiuni de acest gen.

Bere la 5 lei, dar numai în spaţiile special amenajate

De remarcat că vor fi amenajate 24 de spaţii, pentru comercianţii de bere, de unde participanţii vor putea cumpăra bere premium la draft cu 5 lei. Acest preţ nu poate fi aplicat însă şi pe terase, organizatorii înţelegându-se cu privire la preţ doar cu cei doi mari producători de bere care vor vinde în cele 24 de puncte.

La rândul său, Călin Costea a ţinut să precizeze că berea cu 5 lei va fi Ciuc şi Ursus, pentru că „este important să revenim la Festivalul Berii cu bere.” „Eu sunt cel care a organizat în trecut celebrele festivaluri ale berii, festivalul de anul acesta fiind urmaşul acelor festivaluri. Unul dintre dezideratele noastre este să revigorăm zona comercială. E o muncă foarte complicată pentru că pe ştrand sunt mulţi comercianţi. Este pentru prima dată când am reuşit să punem la aceeaşi masă două companii importante, Ciuc-Heineken şi Ursus-Peroni”, a punctat Călin Costea.

Invitaţii pentru toţi deţinătorii de căsuţe şi toţi comercianţii

În ceea ce priveşte ora de la care, în cele trei zile, pe ştrand se va intra doar cu bilet, abonament sau invitaţie pentru Festivalul Berii, trebuie spus că aceasta este ora 18. Asta, în condiţiile în care toţi deţinătorii de căsuţe de pe ştrand şi toţi comercianţii au primit invitaţii, pentru ca restricţionarea accesului să nu le aducă vreun prejudiciu.

Ca o curiozitate, trebuie spus că potrivit lui Călin Costea, din primele 300-400 de abonamente vândute online, aproximativ jumătate au fost cumpărate de persoane din Lugoj şi Timişoara.

 


 

fashiondays.ro