Stire

Dosarul poliţiştilor care ar fi bătut o femeie care nu purta mască a fost clasat

23.06.2022 ⋅ 0 comentarii


Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au declarat, miercuri, că în acest caz au fost vizaţi de cercetări doi agenţi din cadrul Poliţiei Oraşului Sebiş şi un elev al Şcolii de Poliţie „Vasile Lascăr“, aflat în stagiu de practică.

„S-a dispus clasarea cauzei privind sesizarea persoanei vătămate cu privire la săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă, prev. de art. 296 al. 1,2 C.p. rap. la art. 193 al. 2 C.p., în care a susţinut că agenţi de poliţie din oraşul Sebiş ar fi avut o atitudine abuzivă şi agresivă cu ocazia unei intervenţii din ziua de 12.05.2021“, a transmis Parchetul, la solicitarea Agerpres.

Dosarul a fost deschis iniţial la Parchetul de pe lângă Judecătoria Gurahonţ, însă în 27 mai 2021 cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

Femeia avea la acel moment 50 de ani şi a primit o amendă de 2.500 de lei, dar în urma unui proces deschis la Tribunalul Arad a obţinut anularea amenzii la finalul anului trecut. Apelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad a fost respins de către judecători.

Plângerea privind presupusa agresiune a fost depusă de femeie imediat după incident. Ea a susţinut că, în 12 mai 2021, în timp ce se afla pe o stradă din localitatea Buteni, a fost agresată fizic de doi poliţişti pentru că nu purta mască.

„Poliţiştii oraşului Sebiş au fost sesizaţi prin 112 despre faptul că, pe raza localităţii Buteni, o femeie ar fi fost agresată de poliţişti. La faţa locului a fost solicitat un echipaj SMURD, care a preluat o femeie de 50 de ani, aceasta fiind transportată la spitalul orăşenesc Ineu în vederea acordării de îngrijiri medicale“, informase, la acea dată, IPJ Arad.

Într-un videoclip legat de acest caz, postat pe Facebook în 13 mai 2021, apărea o femeie leşinată pe stradă şi mai mulţi localnici care încercau să o ajute. Într-un al doilea videoclip se vedea cum femeia este preluată de un echipaj SMURD pentru a fi transportată la spital. În ambele filmări, martorii afirmau că „Poliţia de la Sebiş a bătut-o“ pentru că „a prins-o pe drum fără mască“.


 

fashiondays.ro