Podul peste Mureș ar putea fi gata înainte de termen, la finalul anului viitor (FOTO)

23.06.2022 ⋅ 0 comentarii


Viceprimarul Lazăr Faur și deputatul Sergiu Bîlcea au continuat prezentarea șantierelor în lucru prin prezentarea construcție podului peste Mureș între strada Andrei Șaguna și Aradul Nou.

„Este o investiție complexă, o investiție cu valoare de 227 milioane de lei, care cuprinde podul și un traseu rutier care începe de la UTA și merge până în Calea Timișorii. Proiectul prevede și achiziția a zece autobuze electrice, 330 de biciclete electrice, stații de încărcare pentru vehicule, un transport verde. Aici a început construcția podului, se lucrează la piloți, sunt gata deja zece, se văd utilajele care forează. Va fi un pod frumos care va ajuta traficul, lucrările sunt în grafic, constructorul a achiziționat materialele necesare în condițiile acum sunt probleme pe lanțul de aprovizionare. Aici este o echipă mare, de profesioniști, lucrurile au pornit bine și construcția merge înainte. Termenul este de 28 de luni, la începutul anului 2024 ar trebui să avem podul funcțional”, a declarat Lazăr Faur.

Inginer care reprezintă constructorul PAB România susține că graficul firmei prevede finalizarea lucrărilor mai repede, la finalul anului 2023. Traseul total are 7,7 km, se vor realiza parcări, stații și stații de încărcare pentru autobuze electrice. Partea spectaculoasă o constituie podul, în acest moment pe malul drept lucrează un utilaj de forat performant în condițiile în care terenul este dificil, cu nisipuri refulante. Din totalul de 55 de piloți de 20 metri sunt realizați 31 și 8 piloți de 30 metri. Ca tip de structură, va fi o lucrare nouă în România. De altfel, în ţară sunt puține astfel de utilaje de capacitate mare, care forează la adâncimi mari. Podul prevede și un pilon de 88 de metri, de care vor fi ancorate hobanele care susțin structura. Podul va avea 296 de metri și deschiderea peste Mureș de 190 de metri, 23 de metri pe secțiune transversală, cu două benzi de circulație, trotuar și piste pentru biciclete. Se va folosi o tehnologi nouă, iar podul va fi împins de pe un mal spre celălalt.


 

fashiondays.ro