Stire

Un colegiu din Arad – locul I în Vestul României şi printre cele mai bune rezultate din Transilvania, după afişarea notelor de la BAC

28.06.2022 ⋅ 0 comentarii


Afişarea rezultatelor de la Bacalaureat a adus multă bucurie în rândul absolvenţilor şi profesorilor unui colegiu de prestigiu din municipiu. Motivul? Media rezultatelor obţinute înainte de contestaţii plasează şcoala pe locul I în Vestul României, şi pe locul al V-lea în Transilvania. Este vorba despre Colegiul Naţional „Preparandia-Dimitrie Ţichindeal” care a obţinut şi anul acesta rezultate de excepţie.

Cu media 9,17, Colegiul Naţional „Preparandia – Dimitrie Ţichindeal” se situează pe locul 22 pe țară din 1.450 licee. În acest clasament, următorul liceu din Vest este Liceul Teoretic „Grigore Mosil” Timișoara, care cu media 9,03 ocupă poziția 38. Următoarea instituţie de învăţământ din Arad este Colegiul Naţional „Moise Nicoară”, care cu media 8,93 ocupă locul 57, iar Liceul Teologic Baptist ocupă locul 81 la nivel naţional cu media 8,80.

În clasamentul liceelor din Transilvania, Peda se află pe locul V-lea, primele patru liceea fiind toate din Cluj.

De altfel, Colegiul Naţional „Preparandia-Dimitrie Ţichindeal” se poate lăuda şi cu singura medie de 10 din judeţ. Mai trebuie spus că din 198 de note de 10 din tot judeţul, 50, adică ceva mai bine de un sfert, provin de la Peda. Un alt lucru remarcabil este că din 121 de candidaţi, 85 au obţinut medii peste 9. „Rezultatele obţinute anul acesta vin să le confirme pe cele de anul trecut, când media înainte de contestaţii a fost de 9,15. Este meritul elevilor, a culturii organizaţionale din şcoală care este propice unor rezultate excepţionale. Ţin să îi felicit pe absolvenţi şi să le mulţumesc colegilor profesori pentru implicarea în pregătirea elevilor, pentru că nu a fost uşor, având în vedere că şi această generaţie a trecut printr-o perioadă dificilă, din cauza pandemiei”, a declarat Sorin Haiduc, directorul Colegiului Naţional „Preparandia – Dimitrie Ţichindeal”.


 

fashiondays.ro