Informatii

Ce acte sunt necesare pentru obținerea unui credit rapid

29.06.2022 ⋅ 0 comentarii

În ultimii ani, procesul de obținere a unui credit pentru nevoi personale s-a dezvoltat simțitor. Evoluția tehnologică a facilitat accesul oamenilor la anumite sume de bani pe care le pot primi direct în contul personal, în doar câteva ore de la solicitare. Mai mult, apariția instituțiilor financiare nebancare a consolidat ideea de credit rapid, pentru care poate aplica orice persoană majoră, care obține venituri periodice demonstrabile. Fără îndoială, este mai simplu ca oricând ca oamenii să lase departe motivele de îngrijorare atunci când întâmpină dificultăți financiare și vor un împrumut. În plus, documentația pentru acest tip de credit este minimă. Vezi mai departe condițiile și actele solicitate pentru acordarea finanțărilor rapide.

Cum poate fi definit un credit rapid

Flexibil, transparent și ușor de accesat, creditul rapid reprezintă un instrument financiar acordat pentru o perioadă scurtă de timp. Întregul proces de creditare se desfășoară online, iar valoarea ce poate fi solicitată ajunge la maxim 4.000 de lei. Pot împrumuta bani urgent obținând un credit online toate persoanele care pot demonstra că înregistrează venituri periodice. Astfel, vorbim aici de salariați, pensionari, șomeri, dar și alte categorii care obțin câștiguri din indemnizația de șomaj sau alte tipuri de indemnizații, chirii, dividende etc.

Ce acte sunt necesare pentru acest tip de împrumut

Pe lângă faptul că tranzacțiile se derulează online, creditul rapid poate fi solicitat și acordat atât de ușor și datorită documentației minime. Condițiile de eligibilitate diferă de la un finanțator la altul, însă în principal sunt necesare următoarele acte pentru obținerea unui credit rapid:

Carte de identitate/Buletin

Creditul rapid se aprobă fără să existe interacțiune fizică între solicitant și finanțator. Totuși, nici o instituție financiară nu poate să ofere împrumuturi fără acte pentru că nu este legal. De aceea, potențialii clienți au obligația de a-i transmite creditorului o fotografie cu buletinul sau cartea de identitate.

Extras de cont bancar

Instituțiile financiare nebancare, cele care acordă în principiu credite rapide cetățenilor, oferă împrumuturile cu un minim de acte. Prin urmare, oamenii nu vor fi nevoiți să ceară adeverințe de venit de la locul de muncă, de exemplu. Pentru demonstrarea câștigurilor este suficient un extras de cont, valabil pentru o perioadă de 1-3 luni, aferent contului bancar de salarizare, pensie și/sau alte tipuri de venituri. În plus, prin intermediul extrasului de cont bancar se dovedește și existența acestuia deoarece solicitanții nu vor primi banii la ghișeu, ci prin transfer bancar. Practic, tot ce trebuie să facă aceștia este să-i trimită creditorului numărul de cont în care doresc să primească banii împrumutați.

Care sunt condițiile de accesare a creditului rapid

După cum se observă, nu sunt necesare prea multe acte pentru obținerea unui împrumut rapid. Ei bine, la fel, condițiile de eligibilitate sunt relaxate. Mai exact, ca să aplici pentru acest tip de credit trebuie să îndeplinești următoarele:

  • Să ai rezidența în România;

  • Să ai cel puțin 18 sau 20 de ani împliniți când soliciți împrumutul, da nu mai mult de 70 de ani;

  • Să poți face dovada unor venituri lunare, indiferent de tipul câștiului tău;

  • Să deții un cont bancar valabil, la care să fie atașat și un card bancar;

  • Să nu ai datorii active, restanțe la alte credite, care ți-ar putea îngreuna sau interzice accesul la un împrumut rapid.

În general, odată ce ai aplicat pentru un credit rapid online ai posibilitatea de a-ți crea și un profil de client pe site-ul finanțatorului. Obținând această calitate, nu va mai fi necesar să furnizezi informații suplimentare de fiecare dată când soliciți un împrumut rapid, ci vei colabora cu creditorul ca și cu un amic ce te cunoaște și căruia îi ceri bani pentru scurt timp. Diferența este însă că doar tu vei ști care sunt nevoile și problemele tale financiare deoarece nu trebuie să oferi nici un fel de justificări.

fashiondays.ro