Local

LAURA BRETAN, câștigătoarea concursului „ROMÂNII AU TALENT”, va oferi un regal muzical la Symphonic Experience, în Arad

20.07.2022 ⋅ 0 comentarii

Născută la data 7 august 2002 în Chicago, Illinois, SUA, Laura Bretan este o îndrăgită cântăreață de operă româno-americană cunoscută la nivel internațional. În această vară, în perioada 19 – 21 august, artista va urca pe scena Symphonic Experience din Arad alături de nume îndrăgite ale muzicii naționale și internaționale. 

În anul 2016, la vârstă de 13 ani, Laura Bretan a câștigat competiția Românii au Talent și tot în același an a participat la sezonul 11 al America's Got Talent. În audiție, ea a cântat aria „Nessun dorma” de Puccini din opera Turandot, aranjată pentru voce de soprană. Pe scenă, tânăra artistă cu al său vibrato magnific, asociat mai mult cu cântăreții mai în vârstă, a uimit juriul și întreaga audiență, primind un Golden Buzzer și ajungând automat în semifinală. 

Laura a urcat pe scenele multor ţări precum Statele Unite, Italia, Spania, Canada, Anglia, Emiratele Arabe Unite, Vatican, iar în România pe scenele de la Sala Palatului, Ateneul Român, Opera din Cluj, Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi etc. Performanţele sale live au devenit virale, fiind urmărite de zeci de milioane de oameni din toată lumea. 

A cântat alături de Matteo Bocelli, fiul lui Andrea Bocelli, cu Victor Micallef, membru al celebrului grup canadian „The Tenors”, cu Steven Tyler (solistul vocal al formaţiei Aerosmith), dar şi cu Toto Cutugno, Ricchi e Poveri şi în duet cu Michael Bolton, cu Il Volo şi cu marele tenor Jose Carreras. 

Artista a apărut în filmul „Aria pentru Albrights” unde a jucat rolul principal al Annei, film ce a avut premiera la Festivalul de Film de la Louisiana din anul 2017. 

Pe data de 10 februarie 2019, la vârsta de 16 ani, Laura a intrat în Selecția Națională Română și s-a clasat pe locul al doilea în finala Eurovision. Piesa ei "Dear Father" a fost compusă de celebrul Mihai Alexandru. Laura a fost câștigătoarea votului publicului, primind punctajul maxim. 

Pe lângă întreaga activitate muzicală, artista își dedică o mare parte din timp activităților caritabile, în calitate de ambasador al Star of Hope International, organizație de ajutorare a copiilor săraci, orfani sau cu dizabilități. 

Alături de mari artiști precum Gheorghe Zamfir, Phoenix, Daniel Jinga, Vlad Miriță, Marcel Pavel și mulți alții, Laura Bretan va urca pe scena Symphonic Experience din Arad oferind publicului un adevărat regal muzical. 

Eveniment organizat precum în basme, cu o durată de trei zile, Symphonic Experience duce muzica la un alt nivel, oferind publicului o fuziune magică între diferitele stiluri muzicale. Evenimentul va avea loc în Arad, pe stadionul Francisc von Neuman (UTA), în perioada 19 – 21 august. 

Mai multe detalii despre eveniment, program, artiști, cât și achiziționarea de bilete sunt disponibile pe symphonicexperience.ro și pe iabilet.ro


Eveniment organizat de In Times Concept, UMGE în parteneriat cu Primăria Municipiului Arad, Centrul Municipal de Cultură Arad și Filarmonica Arad. 


fashiondays.ro