Stire

Prima pizza cu foiţă de aur în Italia, făcută de un român. Cât costă şi ce ingrediente conţine

03.08.2022 ⋅ 0 comentarii


Un român stabilit în Italia a reușit să facă o pizza unică. Ingredientul secret este aurul de 24 de carate. Inițiativa românului pare a fi prima din lume, el fiind primul bucătar care a considerat că aurul comestibil poate fi utilizat și în pizza. Pizza cu foițe de aur costă 99 de euro.

În Lido di Jesolo, lângă Veneția, este un restaurant unde se poate savura aur pur de 24 de carate. Este al lui Robert Nedea, un român care a reușit să facă singurele pizza cu aur din Italia.

Ideea de a face pizza cu aur i-a fost sugerată lui Robert de fiul său, Alessandro.

„Pot să vă spun că ideea nu a fost numai a mea. Să zicem că fiul meu mi-a amintit atunci de vacanța din Dubai. Acolo am văzut niște restaurante care le ofereau clienților carne la grătar cu aur. Am decis să le oferim și clienților noștri posibilitatea de a avea aceleași emoții în timp ce mănâncă pizza, de ce nu? Dar la prețuri complet diferite”, spune Robert Nedea.

Preparatul inedit a devenit viral și a atras imediat clienții. Acum, turiștii vin special pentru a mânca la localul românului. Pe lângă aur, pizza mai conține mozzarella, suc de roșii, burrata de bivoliță și busuioc.

Iar fiecare pizza e servită cu melodia „We Are the Champions”, ca un ritual al localului.

Sursa: realitatea.net


 

fashiondays.ro