Stire

,,Tradiția merge mai departe,, un eveniment dedicat zilelor comunei Petriș

05.08.2022 ⋅ 0 comentarii


Prima ediție a evenimentului ,,Tradiția merge mai departe,, s-a încheiat cu un real succes! Duminică, 31 iulie 2022, în comuna Petriș a avut loc un frumos eveniment cultural dedicat tradiției locului și, nu în ultimul rând, dedicat tuturor locuitorilor acestei comune încărcate nu numai de frumuseți naturale, ci și de o tradiție locală care se păstrează cu sfințenie. Evenimentul a fost organizat de Pimăria Petriș, respectiv de primarul Berari Ioan ajutat de angajații primăriei, impreună ce consiliul local Petriș, cu sprijinul Consiliului Județean Arad și a Centrului Cultural Județean Arad.

Dacă în prima zi evenimentul a fost unul sportiv, cu participarea echipelor de fotbal din DEVA (Micro 15), Săvârșin, Dobra,Petriș, Capâlnaș, Gurasada și Zam, după care seara a fost dedicată tinerilor iubitori de muzică electronică, iată că ziua a II –a a fost dedicată tradiției, portului popular, a producătorilor locali și, nu în ultimul rând, muzicii populare, in cadrul căreia locuitorii comunei au avut parte de un spectacol folcloric sustinut de Margareta Dragan și Ramona Mihiț. Expozitia de fotografii a domnului Antonio Gandore , nu a făcut decât sa prezinte un altfel de frumos inspirat din natură. De asemenea expozitia de produse tradiționale alimentare și nealimentare a ,,Asociației Zarand,, din Roșia Nouă și Obârșia și-au adus un aport considerabil în ceea ce priveste reușita acestui eveniment. Nu în ultimul rând vrem să amintim și de atelierul de pictură pentru cei mici, care a reușit sa antreneze mulți copii din comună, astfel că a fost un moment în care se pot descoperi noi talente în rândul copilașilor.

,,Chiar dacă nu a ieșit totul exact așa cum ne-am dorit, ne bucurăm că am reușit să spargem gheața, să reluăm tradiția și să aducem atât de multă lume împreună, după vremuri așa tulburi. Sperăm să fie prima ediție dintr-un șir lung de evenimente care să asigure perpetuarea tradițiilor locale atât de frumoase! Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături și vă promitem să facem toate demersurile care țin de noi pentru a ne asigura că Tradiția va merge mai departe. Mulțumirile noastre se îndreaptă apoi către toți cei care și-au adus aportul, cu prezența sau cu momente artistice, la realizarea acestui eveniment: - domnului Răzvan Cadar, vicepreședintele Consiliului Județean Arad, domnului Lazăr Faur, viceprimarul municipiului Arad și domnului Bogdan Faur, prim-vicepreședinte TNL Arad; - lui Antonio Gandore, pentru minunata expoziție de fotografii dar și pentru fotografiile realizate în cadrul competiției sportive; -echipelor de fotbal din localitățile Săvârșin (locul I), Dobra (locul II), Deva – Micro 15 (locul III), Petriș, Căpâlnaș, Gurasada și Zam, felicitându-i atât pe cei clasați pe podium cât și pe ceilalți participanți; -DJ Todor și DJ Beastboy, pentru spectacolul de muzică electronică din prima seară a evenimentului; - doamnei Simona Lidia Cioanea, pentru atelierul de pictură care a încântat copiii prezenți; a spus primarul Berari Ioan - Asociației Zarand prin domnul Mihaly Laszlo precum și doamnei Maria Cerb pentru participarea la eveniment cu produse locale tradiționale; - distinselor doamne Margareta Drăgan și Ramona Miheț precum și formației care le-a acompaniat, pentru spectacolul de muzică populară din ce de-a doua seară a evenimentului. Dorim de asemenea să mulțumim echipei din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad și echipei din cadrul Secției 8 de Poliție Rurală Săvârșin, care au vegheat la desfășurarea fără incidente a evenimentului. Și, nu în ultimul rând, mulțumim Consiliului Județean Arad și Centrului Cultural Județean Arad, cu sprijinul cărora a fost realizat acest eveniment. Tuturor vă mulțumim din suflet și sperăm că veți fi alături de noi și la următoarele evenimente,” ne-a spus primarul Berari Ioan.


 

fashiondays.ro