Stire

CAPTURĂ impresionantă de droguri de mare risc la UNTOLD: Descinderi în mai multe locații din orașul Cluj-Napoca

05.08.2022 ⋅ 0 comentarii


Este alertă maximă în Cluj, în timpul celui mai mare festival de muzică din România, UNTOLD. Polițiștii au descins la mai multe locații din oraș și au capturat o cantitate impresionantă de droguri de risc și mare risc, chiar în prima zi a evenimentului. De asemenea, doi polonezi care mergeau la festival, au fost prinși cu droguri, tuburi de gaz lacrimogen și veste anti-înjunghiere.

Oamenii legii au făcut descinderi în mai multe locații din orașul Cluj-Napoca, chiar în prima zi a festivalului UNTOLD. Jandarmii au găsit o cantitate mare de substanțe interzise, dar și cântare de precizie și ustensile pentru consum.

În cauză, Tribunalul Cluj a dispus arestarea preventivă a patru persoane, pentru 30 de zile. Anchetatorii care se ocupă de astfel de acțiuni trag un semnal de alarmă și spun că aceste acțiuni vor continua și după ce toate evenimentele unde sunt așteptați zeci de mii de oameni se vor termina.

„Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, în colaborare cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.- S.T. Cluj, au efectuat 8 percheziții domiciliare, la locuințele unor persoane bănuite de trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

La data de 4 august 2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea pentru, 24 de ore, a patru persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc în formă continuată și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2020 cele 4 persoane ar fi procurat, manipulat, stocat și distribuit, în mod direct, droguri de risc și mare risc, precum și substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive, mai multor consumatori din județul Cluj.

În urma celor 8 percheziții domiciliare efectuate în cauză au fost descoperite și ridicate 880 de grame de substanță psihoactivă, 2 comprimate cu efect psihoactiv, 10 grame de cannabis și 5 grame de hașiș, două cântare electronice cu urmă de substanță, grindere cu urme de THC, ustensile folosite pentru consum cu urme de substanță, mai multe telefoane mobile și un laptop.

În cursul zilei de astăzi judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj a dispus arestarea preventivă a celor 4 persoane, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române”, anunță autoritățile.

De asemenea, o anchetă amplă arată că tone de stupefiante produse în Columbia intră în România prin Portul Constanța. Alte rețele apelează la cărăuși români sau chiar la serviciile de coletărie.

Portul Constanța apare într-un raport publicat de o organizație independentă din Elveția ca fiind una dintre cele mai importante porți de intrare în Balcani pentru drogurile din America de Sud. România este o țară de tranzit, iar în ultima perioadă, oamenii legii au prins din ce în ce mai multe grupări de traficanți. 

Sursa: realitatea.net


 

fashiondays.ro